COV aan informateur: “Houd vast aan geplande investeringen in vaarwegen”

0

Het nieuwe kabinet moet de geplande investeringen in de natte infrastructuur en de toegezegde inhaalslag in het onderhoud van de vaarwegen uitvoeren. Dat schrijft het Centraal Overleg Vaarwegen in brief die vandaag aan informateur Ivo Opstelten is verzonden.

Opstelten leidt de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV. Zij sturen aan op een minderheidskabinet van VVD en CDA, met gedoogsteun van Wilders’ partij. VVD-voorzitter Ivo Opstelten wordt deze dagen bedolven onder brieven en adviezen van allerlei belangenbehartigers. Ook het Centraal Overleg Vaarwegen (in het COV trekken EVO, Vereniging van Waterbouwers en Koninklijke Schuttevaer samen op om de natte infrastructuur te verbeteren) doet een duit in het zakje. De brief is ondertekend door voorzitter Annemarie Jorritsma (ook voorzitter van Koninklijke Schuttevaer, oud-minister van V&W en prominent VVD-lid en partijgenoot van Opstelten) en secretaris Kees de Vries (directeur van Koninklijke Schuttevaer).

Toezeggingen
“Voor de vaarwegen geldt dat de eerste prioriteit uitgaat naar het wegwerken van achterstallig onderhoud”, aldus het COV. “Het vorige kabinet heeft aan de Tweede Kamer en aan ons toegezegd de achterstanden bij vaarwegen in 2016 te hebben ingelopen. Wij verzoeken u deze toezeggingen over te nemen.”
Jorritsma en De Vries vervolgen: “Om een aanzienlijke groei van het goederenvervoer over water mogelijk te maken is het daarnaast noodzakelijk om de geplande investeringen in het MIRT voor wat betreft de natte infrastructuur, zo ongestoord mogelijk uit te voeren. Deze investeringen dragen voort bij aan een herstel van het bouwvolume en economische groei.”
De brief sluit af met de opmerking dat de Nederlandse economie veel baat heeft bij een intensivering van het goederenvervoer over water. “De Nederlandse binnenvaart, met de grootste en de modernste binnenvloot van Europa, kan in de toekomst ook als exportproduct een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.”

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.