Contargo-terminals in Duitsland draaien op groene stroom

0
Ploegleider Eric Lutz en kraanmachinist Milko May zijn blij met groene stroom. (foto Contargo)

Alle Duitse terminals van containerbedrijf Contargo maken sinds 6 maart alleen nog maar gebruik van groene stroom. Alle e-vrachtwagens, hybride reach stackers en kranen werken voortaan klimaatneutraal. Contargo hoopt in 2050 volledig overgestapt te zijn op het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

“De stroom zal in de toekomst nog groener worden doordat we onze eisen aan energieleveranciers de komende jaren verder aanscherpen. Met als doel een certificaat voor duurzame stroom te krijgen”, aldus Kristin Kahl van de afdeling Sustainable Solutions bij Contargo.

Milieuprestaties

Het logistieke bedrijf pakt duurzaamheid integraal aan. Volgens Contargo zijn volledig duurzame logistieke ketens alleen te bereiken met elektrische mobiliteit en hernieuwbare energie. Naast multimodaal vervoer zet Contargo in op e-vrachtwagens voor regionaal vervoer. Ook neemt het bedrijf deel aan een test met een bovenleiding voor hybride vrachtwagens in de Duitse deelstaat Hessen. Met hybride reach stackers en elektrische rangeerlocomotieven verbetert de organisatie haar milieuprestaties op de eigen terminals.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.