Container Terminal Doesburg vergroot capaciteit met binnenschip ‘Tormenta’

0

Als gevolg van de sterke volumetoename bij Container Terminal Doesburg, zet de binnenvaartterminal per direct een nieuw, groter dedicated klasse IV-schip in. De Tormenta wordt gebruikt voor het containertransport van en naar de haven van Rotterdam.

“Met deze schaalvergroting faciliteert Container Terminal Doesburg verdere groei en voorzien we in de ambitie verladers en vervoerders optimaal te blijven bedienen”, aldus de terminal.

Klasse Va-schepen

Container Terminal Doesburg bedient verladers en vervoerders met een dagelijkse afvaart vanuit Doesburg naar/van de haven van Rotterdam. CTD verwacht door meer capaciteit op te nemen in haar vloot, ‘modal shift’ verder te stimuleren en zet de terminal in op verdere verduurzaming van containertransport. Het binnenvaartschip Tormenta heeft een capaciteit van 90 TEU, is 86 meter lang en 10 meter breed.

Met een toename van het aantal containers per afvaart wordt meer CO2-reductie per container gerealiseerd en is binnenvaart kosten efficiënter dan trucking. “Bovenal kunnen we bijdragen aan verlichting van het fileprobleem in Nederland. Afgelopen voorjaar werd de invaart van de binnenvaartterminal al vergroot zodat toekomstig ook klasse Va schepen de terminal kunnen bereiken.”

Container Terminal Doesburg is sinds 2017 operationeel en verzorgde in 2019 de overslag van meer dan 22.000 TEU voor een snel groeiend aantal verladers en vervoerders.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.