- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsChristenUnie wil duidelijkheid over gebreken Afsluitdijk

ChristenUnie wil duidelijkheid over gebreken Afsluitdijk

- Advertentie -

Delen

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf wil duidelijkheid over de veiligheid van de bruggen in de Afsluitdijk. Eerder berichtten we op deze site over het rapport van Rijkswaterstaat waaruit blijkt dat de bediening van de sluizen en bruggen vol gebreken zitten door softwareproblemen.

Van der Graaf wil van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat weten wat de gevolgen hiervan zijn. Ze heeft daarover schriftelijke vragen ingediend.

De ChristenUnie wil inzicht in de staat van het onderhoud bij de Afsluitdijk. Van der Graaf: “Dagelijks maken veel mensen gebruik van de Afsluitdijk. Ik deel de zorgen die bewoners en regionale bestuurders hebben naar aanleiding van dit onderhoudsrapport: dit rapport roept vragen op.”

 

Verbreding

Ze heeft gevraagd wat de staat van onderhoud is van de bruggen in de Afsluitdijk en welke maatregelen getroffen zijn om de veiligheid bij Kornwerderzand en Den Oever te garanderen. “Ook wil ik weten of de staat van het onderhoud en de toekomstige onderhoudskosten gevolgen hebben voor de vervanging van de sluis en bruggen bij Kornwerderzand.”

Want: “In december heeft de Kamer zich duidelijk uitgesproken over de verbreding van de sluizen bij Kornwerderzand. De minister moet hierover op korte termijn een besluit te nemen.”

foto: Kornwerderzand (foto AdobeStock)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -