- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsLorentzsluizen van 13 tot en met 24 november gestremd

Lorentzsluizen van 13 tot en met 24 november gestremd

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat werkt van zaterdag 13 november tot en met woensdag 24 november 2021 aan het Lorentzcomplex in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand. Tijdens het werk worden de sluizen en bruggen niet bediend.

De werkzaamheden moeten de storingsgevoeligheid van de bruggen en sluis terugdringen. Hiervoor worden onder meer sensoren aangebracht, nieuwe bedieningssoftware en nieuwe camera’s geïnstalleerd. De nieuwe camera’s geven de bedienaar een beter zicht op het schutten, waarbij ook de nieuwe keersluizen te zien zijn.

Stremming

Voor de scheepvaart is er een volledige stremming van de Lorentzsluizen van zaterdag 13 november 06:00 uur tot 24 november 22:00 uur. Schepen moeten daardoor omvaren via het Stevincomplex in Den Oever.

Donderdag 18 en vrijdag 19 november zijn ingepland om eventuele resterende werkzaamheden af te ronden. Als deze niet nodig zijn, wordt het bedienen van sluizen en bruggen (tijdelijk) hervat.

Keersluis

In de komende periode staat ook de bouw van een keersluis aan de Waddenzeezijde van de bruggen van Kornwerderzand op de planning. Voor de roldeur moet een railbalk over de bodem van de vaargeul worden aangelegd. Deze werkzaamheden vinden plaats van maandag 1 november tot en met 6 maart 2022.

Gedurende deze periode is de westelijke doorvaartopening onder de bruggen van Kornwerderzand afgesloten. Alle scheepvaart dient de oostelijke doorvaartopening te nemen. Dat kan niet met beide richtingen tegelijk. Vaarweggebruikers moeten daarom rekening houden met een extra wachttijd tot vijftien minuten.

Rijkswaterstaat bouwt de drempel buiten het recreatieseizoen, om de hinder voor wegverkeer en scheepvaart zo beperkt mogelijk te houden.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -