- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsChristenUnie Flevoland niet blij met lozen fosfine bij IJsseloog

ChristenUnie Flevoland niet blij met lozen fosfine bij IJsseloog

- Advertentie -

Delen

De Flevolandse fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur over de “lozing van het giftige gas fosfine in het IJsseloog”.

Het gaat om de ontgassing van de drie binnenschepen die in Oss tarwe hadden geladen en waar aan boord hoge concentraties van het gifgas waren gemeten. De schepen werden stilgelegd in Utrecht, Zwolle en Veghel. Om ze te ontdoen van de fosfine wordt de lading overgeslagen bij het kunstmatige eiland IJsseloog in het Ketelmeer, waar verontreinigd slib wordt opgeslagen.

Schrik

“Tot grote verbazing en schrik van de ChristenUnie is er nu bericht dat het gas geloosd kan gaan worden in het IJsseloog”, schrijft Tamara Baas namens de CU-fractie in de Provinciale Staten van Flevoland. Die heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten om duidelijkheid te krijgen over de kwestie. De fractie wil weten of er toestemming is gegeven voor de lozing en of duidelijk is welke, mogelijk schadelijke, gevolgen deze lozingen zullen hebben voor de gezondheid van mens, dier en natuur.

Ook wil de ChristenUnie weten of het college verwacht dat deze berichten de beeldvorming rond het Ketelmeer beïnvloeden en dan specifiek of dit negatieve gevolgen zal hebben voor de toeristische sector. “Bij het IJsseloog is een ankerplaats voor vaartuigen waarvoor lozing mogelijk ook schadelijke gevolgen zou kunnen hebben.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -