- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsCDA wil Europese steun voor schippers wegens droogte

CDA wil Europese steun voor schippers wegens droogte

- Advertentie -

Delen

De Europese Commissie moet de binnenvaart te hulp schieten met steun wegens de beperkte diepgang op rivieren. Dat vindt CDA-Europarlementariër Tom Berendsen. Hij heeft vandaag aan de Europese Commissie gevraagd om snel in kaart te brengen hoe groot de schade is en hoe de sector gesteund kan worden. 

Europarlementariër Tom Berendsen. (foto CDA)

Na twee extreem droge jaren hangt ook dit jaar de Nederlandse binnenvaart een droge zomer boven het hoofd, aldus Berendsen. “Door de coronacrisis moeten schippersfamilies al keihard aan de slag om de verloren omzet in te halen. Maar door de droogte en bijbehorende lage waterstand in heel Europa, wordt het voor velen moeilijk om het hoofd boven water te houden. Daarom heb ik de Commissie gevraagd zo snel mogelijk met meer duidelijkheid over de toekomst van de binnenvaartsector te komen.”

“De economie kan niet zonder schippers”

Het CDA wil alle relevante cijfers op tafel, om snel en doeltreffend steun voor de sector te kunnen garanderen. “Na de droogtejaren 2018 en 2019 is bij veel gezinnen de bodem in zicht”, zegt Berendsen.

“En dat terwijl de binnenvaart een belangrijke rol in de plannen voor de verduurzaming van onze economie speelt. Onze industrie en economie kunnen niet zonder onze schippers. Dat moet de Commissie zich realiseren.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -