- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBuitenlandse belangstelling voor EOC-Traditionele Schepen Beurs

Buitenlandse belangstelling voor EOC-Traditionele Schepen Beurs

- Advertentie -

Delen

Ook vanuit het buitenland is steeds meer belangstelling voor de EOC-Traditionele Schepen Beurs. Naar de derde editie komen onder meer een groep uit Engeland en een delegatie van burgemeesters van diverse havensteden rond de Middellandse Zee.

De beurs wordt van 9 tot en met 11 november gehouden in Gebouw 66 van het Willemsoordcomplex in Den Helder. Het evenement staat deze keer in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen. Smaakmakers zijn volgens de organisator deze keer SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).

 

Ondertekening

De burgemeesters uit Spanje en Zuid-Frankrijk bezoeken de beurs op vrijdagmiddag 9 november. Volgens beursmanager Jet Sluik gaat het om de havensteden Castellon de la Plana, Port Vendres, La Grande-Motte en Sète. “Hun bezoek aan Den Helder heeft te maken met de voorbereidingen voor het grote maritieme evenement Escale à Sète dat zij in 2020 gaan organiseren. Hieraan zullen ook diverse Nederlandse tallships deelnemen, waaronder de Oosterschelde en de Morgenster.”

De overeenkomst daarvoor wordt op de EOC-Traditionele Schepen Beurs ondertekend. Sluik: “Tevens willen de burgemeesters inspiratie opdoen voor hun evenement, dat de Nederlandse maritieme historie als thema heeft. Verder komt er uit Engeland een groep van twintig vertegenwoordigers van de Old Gaffers Association naar Den Helder voor een meerdaags bezoek aan de beurs.”

 

Toegangskaart drie dagen geldig

De 3e EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt in opzet nog groter dan de vorige editie. “Vorig jaar mochten we al bezoekers uit België, Frankrijk, Engeland en Duitsland verwelkomen. Allen mensen actief in de traditionele schepenbranche en de zeilchartervaart, die speciaal voor de beurs voor meerdere dagen naar Den Helder komen. Persoonlijk verwacht ik dat zowel de nationale als internationale belangstelling alleen maar zal toenemen.”

In 2017 telde de vakbeurs circa 3.000 bezoekers, zeventig standhouders en vijftig traditionele schepen die op het werfcomplex in de museumhaven lagen afgemeerd. De beurs heeft scheepsverzekeraar EOC als hoofdsponsor en wordt mede gesteund door de Stichting Ondernemen aan Zee, een fonds van de gemeente Den Helder en verschillende ondernemersverenigingen uit de regio.

De prijs van een toegangskaartje bedraagt 9 euro per persoon. Hiervoor ontvangt men een polsbandje dat alle drie de dagen toegang geeft tot de beurs en waarmee tevens gratis een bezoek kan worden gebracht aan het Marinemuseum, Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en/of  lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

foto: Beursmanager Jet Sluik. (foto Paul Schaap)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -