- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws26 oktober open deur dag bij vernieuwd Nassau Scheepsbenodigdheden 

26 oktober open deur dag bij vernieuwd Nassau Scheepsbenodigdheden 

- Advertentie -

Delen

De afgelopen vier maanden waren extra druk voor de medewerkers van Nassau Scheepsbenodigdheden in Antwerpen. Na de fusie met stadsgenoot Groothandel François op 1 juli is het pand aan het Asiadok verbouwd om ruimte te maken voor de extra producten. Vervolgens is de voorraad van François daarheen verhuisd. Sinds 1 oktober zitten de bedrijven op één locatie en heeft Nassau alles onder één dak. Op vrijdag 26 oktober kunnen klanten en andere relaties het resultaat met eigen ogen zien tijdens de open deur dag.

Nassau Scheepsbenodigdheden en Groothandel François zijn gerenommeerde namen. Beide bedrijven hadden al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van scheepsmaterialen voor de beroepsvaart en recreatievaart.

Nassau Scheepsbenodigdheden is sinds 2014 onderdeel van De Wit Bunkering. Ook een familiebedrijf, net als Groothandel François. Een andere overeenkomst is dat de service aan de scheepvaart hoog in het vaandel staat. Daarom klikt het zo goed, aldus Peter De Wit en Paul Bauwens. De eerste is directeur van De Wit Bunkering, de tweede was tot 1 juli eigenaar van François. Nu voert hij samen met Stijn Heeren het management over Nassau.

 

Alles bij elkaar

“Door de schaalvergroting kunnen we klanten beter van dienst zijn. Op alle vlakken”, aldus De Wit en Bauwens. De krachtenbundeling vergroot het professionalisme, het aanbod en de kennis.

Klanten kunnen sneller en beter bediend worden, zo maakt Paul Bauwens duidelijk. “Doordat nu alles bij elkaar zit. Dat voordeel merk je niet alleen in de winkel maar ook elders in de Antwerpse haven.” Via het water leveren de bunkerboten van De Wit Bunkering overal aan boord. Op plaatsen waar bestelwagens niet of moeilijk kunnen komen én buiten de gangbare openingstijden.

Peter De Wit: “Dat is de opzet geweest: we hebben alles geconcentreerd. De Wit Bunkering zit ook hier en de bunkerboten vertrekken dus vanaf hier. Bunkeren is een continubedrijf. Zodoende kunnen we ook de servicelevering van scheepsbenodigdheden ruimer aanbieden.

De reacties op de fusie waren positief. Peter De Wit: “Ook doordat alle medewerkers aan boord blijven. Men ziet dus gewoon de vertrouwde gezichten. François-klanten hebben nu ook de mogelijkheid om per schip geleverd te krijgen.”

 

Assortiment uitgebreid

De winkel aan de Oostkaai 28D is ruim 1.000 m² groot en heeft eigen parkeergelegenheid voor de deur, aan het Asiadok. Daar kunnen ook schepen afmeren. De WIT en Nassau beschikken over 200 meter kade. Voor jachten is er een privésteiger, waar ze witte diesel kunnen tanken.

Ook per auto is Nassau goed bereikbaar. Aan de achterzijde loopt de Noorderlaan. Peter De Wit: “Daaraan waren heel lang uitgebreide werkzaamheden. Dat is nu voorbij. We hebben met de verhuizing van François naar hier bewust gewacht tot het werk was afgerond. We zijn nu vlot bereikbaar.”

Het nieuwe platform in de winkel waar voorraden in de aanbieding gaan.

Door de fusie is het assortiment flink uitgebreid. “Met 25 tot 30 procent”, schat Paul Bauwens. “Er zijn onder meer merken bijgekomen, die wij als Groothandel François al voerden en Nassau nog niet. Daarvoor kunnen onze vroegere klanten dus nu ook hier terecht.”

In de winkel is een extra verdieping gebouwd. “Op dat platform houden we uitverkoop van voorraden waar we geen ruimte voor hebben”, zegt Peter De Wit. “Door de fusie hebben we heel wat voorraad over. Die gaan we via stockliquidaties tegen extra lage prijzen wegdoen zolang we overstocks hebben.”

 

Receptie op 26 oktober

Inmiddels is de verhuizing naar en inrichting van de winkel aan het Asiadok bijna klaar. “Op vrijdag 26 oktober is alles klaar en netjes”, kondigt Peter De Wit aan. “Die middag vieren we de fusie en de vernieuwde winkel met een hapje en een drankje. Van 16.00 tot 20.00 uur is iedereen uit de scheepvaart welkom om onze nieuwe winkel te komen bekijken. Bestaande klanten maar ook andere mensen die kennis willen maken.”

“Wie een andere keer wil komen, is ook welkom”, voegt Paul Bauwens toe. “We hebben een koffiecorner waar je even rustig en gezellig kunt zitten.”

Tijdens de receptie zijn er speciale kortingen voor de voorraadacties. Ook is er aandacht voor de nieuwe generatie smeeroliën van Exxon Mobil. Een deskundige van de oliemaatschappij geeft om 16.00 uur en om 17.00 uur een presentatie over Mobilgard HSD Plus. “Elke klant die naar de open deur dag komt, ontvangt bovendien een welkomstgeschenk”, zegt Paul Bauwens. “We hopen veel mensen te mogen onthalen.”

foto boven: Het huidige team. Met uiterst links Paul Bauwens en uiterst rechts Peter De Wit. Op de privésteiger wapperen vlaggen van Nassau en François.

 

 

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -