Brugdek beschadigde Budabrug is weggehaald; Brussel weer bereikbaar

0
De Budabrug. (foto Haven van Brussel)

Sinds vrijdag 6 januari is er weer scheepvaartverkeer mogelijk vanuit Antwerpen naar Brussel. Aan het begin van de middag was het brugdek van de Budabrug verwijderd en kon Haven van Brussel de stremming van het Zeekanaal Brussel-Schelde opheffen.

Een week eerder, op 30 december, was de Budabrug ernstig beschadigd geraakt doordat er een binnenschip tegenaan voer. De schade aan het schip viel mee, de brug was onbruikbaar geworden. Zowel de scheepvaart als het wegverkeer waren onmogelijk.

Helemaal weg

De Budabrug is eigendom van de Haven van Brussel en ligt aan de noordelijke ingang van de haven. Eerst is geprobeerd het brugdek in een hogere positie te plaatsen, zodat de haven weer bereikbaar zou zijn voor schepen, maar dat lukte niet. Om de vaarweg zo snel mogelijk vrij te maken besloot Haven van Brussel daarop het brugdek helemaal weg te halen.

Die werkzaamheden zijn uitgevoerd door Hye en Sarens. Het beschadigde brugdek is over water vervoerd naar de werkplaats van Hye, nabij Antwerpen, om daar te worden onderzocht en hersteld.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.