- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBoluda doopt vier nieuwe sleepboten in Zeebrugge

Boluda doopt vier nieuwe sleepboten in Zeebrugge

- Advertentie -

Delen

Boluda Towage heeft vier nieuw Damen-sleepboten gedoopt in Zeebrugge. Het gaat om de VB Bolero, de VB Rumba, de VB Flandes en de VB Samba. De investering volgt op de de verlengde concessie voor sleepdiensten in de Vlaamse zeehaven.

Naast een efficiënte, vlotte en veilige scheepvaart is ook duurzaamheid een essentieel onderdeel van de concessieovereenkomst tussen Haven Zeebrugge en Boluda Towage. De nieuwe sleepboten voldoen aan de meest recente IMO Tier-III emissie-eisen en zijn gecertificeerd volgens de hoogste brandbestrijdingsnormen. Walstroom wordt de norm voor afgemeerde sleepboten, zodat zij hun motoren kunnen uitschakelen wanneer ze inactief zijn en tijdens de rustperiode van de bemanning.

(foto Kris Sobry / Boluda Towage)

Investering

De doopceremonie van de vier nieuwe sleepboten werd onder meer bijgewoond door bestuursvoorzitter Vicente Boluda Fos van Boluda Corporación Marítima en Boluda Towage, minister Vincent Van Quickenborne van Justitie en de Noordzee, gouverneur Carl Decaluwé van West-Vlaanderen, burgemeester Dirk De fauw van Brugge, klanten, leveranciers, bemanningen en personeel van Boluda Towage.

Vicente Boluda Fos, benadrukte dat “de significante investering van Boluda Towage in de bouw van vier nieuwe sleepboten in de haven van Zeebrugge slechts één voorbeeld is van hoe belangrijk het voor het bedrijf is om de beste service en maximale veiligheid te bieden in de havens van Noord-Europa.”

Emissie

Minister Vincent Van Quickenborne: “Onze zeehavens zijn het logistieke hart van Europa. Iedereen weet dat sleepboten zeer belangrijke werkpaarden van de havens zijn. Maar we mogen daarbij niet de noodzaak vergeten voor urgente en ambitieuze emissiereducties binnen de maritieme transportsector in de strijd tegen de klimaatopwarming. Als overheid zorgen wij voor een ambitieuze regelgeving, en het zijn de bedrijven zoals Boluda Towage die nu al op het terrein het verschil maken.”

De Brugse burgemeester Dirk De fauw is ook voorzitter van het havenbestuur van Zeebrugge.  “Ik ben verheugd om deze samenwerking met Boluda Towage opnieuw aan te gaan. Het is de voortzetting van een loyale, professionele en duurzame relatie, die zowel voor MBZ als Boluda Towage zal bijdragen aan de verdere versterking van de scheepvaart in Zeebrugge.”

Groepsfoto met de Boluda-familie, directie & management van Boluda Towage en de doopvrouwen met hun echtgenoten. (foto Kris Sobry / Boluda Towage)

 ASD’s en Rotortugs

De VB Bolero en de VB Rumba zijn zeer wendbaar en goed presterende, milieuvriendelijke schepen met een modern ontwerp. De 85 tons bollard pull ASD-sleepboten 2813 zijn gebouwd bij Damen Song Cam Shipyard in Vietnam. Dankzij hun operationele flexibiliteit kunnen de sleepboten worden ingezet voor assistentie in havens en bij terminals, bij begeleidings- en brandbestrijdingsoperaties, en kust- en offshore werkzaamheden.

De VB Flandes en de VB Samba zijn 80 tons bollard pull ART80-32 Advanced Rotortugs. Ze werden gebouwd op de Damen Albwardy Sharjah-scheepswerf in de Emiraten. De in driehoek opgestelde voortstuwingsconfiguratie van de Rotortug garandeert een hoge betrouwbaarheid en inzetbaarheid, waardoor er in alle situaties veilig en zeer nauwkeurig gemanoeuvreerd kan worden.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -