Binnenvaartdagen Zwijndrecht groeit dit jaar naar drie dagen

0
De primeur in 2019 was geslaagd. (foto Binnenvaartdagen Zwijndrecht)

Na het succes van de eerste Binnenvaartdagen Zwijndrecht in 2019, stond één ding als een paal boven water voor de organisatie: dit krijgt een vervolg. Corona reed het tweejaarlijks festijn in 2021 in de wielen. De organisatie is des te gemotiveerder om er in 2022 een nog groter en mooier evenement van te maken. Het vindt plaats van 9 tot en met 11 september.

Dezelfde mannen die in 2019 aan het roer stonden, staan er nu weer: Piet de Bruin, voorzitter Stichting Binnenvaartdagen Zwijndrecht, Rutger Hoogerwerf van Buro RUW communicatie & events en Jan van Laar, binnenvaartondernemer en eigenaar van Maritiem Media. Ze willen de binnenvaart in al haar facetten promoten voor een breed publiek. Met name bij jongeren. Die krijgen op de Binnenvaartdagen een beeld van de verschillende toekomstmogelijkheden die de binnenvaart en alle bedrijven daaromheen bieden.

Drie dagen

Rutger Hoogerwerf: “De basis is nog hetzelfde als in 2019, maar verschillen zijn er ook. Zo hebben we het uitgebreid naar een driedaags evenement. Vrijdag en zaterdag voor educatie en bedrijven en zondag is een echte familiedag voor het hele gezin. Dit alles natuurlijk omlijst met veel presentaties, artiesten en entertainment.”

“Ook letterlijk wordt het groter, want het evenemententerrein trekken we nu door naar de Euryzakade, waarmee het anderhalf keer zo groot is. Het hoofdpodium gaat naar het Maasplein met meer ruimte voor het publiek.”

Vrijwilligers en sponsors gezocht

Belangrijk zijn de vrijwilligers die alles in goede banen leiden. “De club vrijwilligers die we in 2019 hadden, werd een hechte groep die het geweldig heeft gedaan. Ook voor deze nieuwe versie zijn we weer op zoek naar vrijwilligers die (weer) mee willen helpen om er een succes te maken”, aldus Rutger.

Ook sponsors, ondersteunende bedrijven en organisaties zijn nodig. Jan van Laar: “Ik roep sponsors op om contact met ons op te nemen, daar staat altijd een leuke manier van publiciteit tegenover. Daarnaast kunnen bedrijven en organisaties zichzelf laten zien en promoten in een of meerdere pagodetenten op het evenemententerrein. Een betere manier om je te laten zien voor zo veel publiek bestaat niet.”

Zwijndrecht

Piet de Bruin is blij dat de gemeente Zwijndrecht enthousiast meewerkt. “Het is promotie voor de gemeente en daarom krijgen we alle medewerking. En weet je wat zo mooi is? De gemoedelijke sfeer die we toen hebben ervaren, dat hoort bij Zwijndrecht en bij de binnenvaart. Er is voor iedereen en elke leeftijdsgroep wat. We zijn al druk bezig met artiesten en entertainment en maak je over de catering geen zorgen, dat komt goed. We gaan ervoor.”

De website www.binnenvaartdagen.nl is inmiddels vernieuwd. Daarop is terug te zien hoe het er in 2019 aan toe ging. Ook Facebook en Instagram worden ingezet. Daar is te zien dat het enthousiasme voor de Binnenvaartdagen Zwijndrecht na bijna drie jaar wachten alleen maar toeneemt.

Bel voor informatie over sponsormogelijkheden Jan van Laar (06 5132 0758) of Piet de Bruin (06 5142 9049) of mail naar [email protected].

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.