- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBinnenvaart opent Centre of Excellence

Binnenvaart opent Centre of Excellence

- Advertentie -

Delen

Op 7 mei is het Binnenvaart Centre of Excellence officieel geopend. De gemeente Zwijndrecht stelt een locatie ter beschikking op het Zwijndrecht Innovation Park.  Hier gaan projecten, workshops en innovatie-activiteiten plaatsvinden, bedoeld voor alle ondernemers in de binnenvaart. Burgemeester Schrijer en wethouder Kreukniet hebben symbolisch de sleutel overhandigd aan enkele prominente binnenvaartondernemers.

In het centrum aan de Lindtsedijk 14b te Zwijndrecht bundelen ondernemers hun kennis. Het schip staat centraal en het Centre concentreert zich op thema’s als duurzaamheid, automatisering en scholing.  In teams gaan ondernemers samenwerken met kennisinstellingen, innovatiecentra en branchestructuren. Het Binnenvaart Centre of Excellence moet zo de afstand verkleinen naar kennisinstellingen en overheden.

De eerste drie projecten hebben zich al  aangediend. Vertegenwoordigers van Cofano, STC, Deen Shipping en Universe Shipping presenteerden hun ideeën tijdens de openingsbijeenkomst.

 

Kennis uitwisselen

Volgens Gerard Deen (Deen Shipping) en Ben Maelissa (Danser Group) voorziet het centrum in een duidelijke behoefte. “Wij willen als ondernemers op informele wijze kennis uitwisselen over zaken die ons in de dagelijkse praktijk bezighouden. Over de beslissing welke brandstof we gaan gebruiken. Over de automatisering van schip en ladingdata. Over technische regelgeving en de consequenties voor onze bedrijfsvoering. En over het personeel van de toekomst. Dat dit in onze eigen binnenvaartregio plaatsvindt is een belangrijke plus, want hier gebeurt het.”

Lees meer over het Binnenvaart Centre of Excellence en de opening in De Binnenvaartkrant van 23 mei 2018.

foto: vlnr: Sjoerd Vollebregt (voorzitter Economic Development Board), Ben Maelissa (directeur Danser Group), Gerard Deen (directeur Deen Shipping) burgemeester Dominic Schrijer en wethouder Robert Kreukniet. (foto Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -