- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming Sluis Delden is voorbij

Stremming Sluis Delden is voorbij

- Advertentie -

Delen

Na 31 dagen stremming wegens groot onderhoud is Sluis Delden donderdag 10 mei om 09.00 uur weer opengesteld – zij het met een beperkte doorvaarthoogte.

De stremming door groot onderhoud zou in eerste instantie al op 7 mei beëindigd worden. Later werd dat 9 mei. Door tegenslagen verschoof die datum vervolgens naar zaterdag 12 mei.

Maar nu kon de sluis toch op 10 mei weer in bedrijf worden gesteld. Het verwijderen van de stalen drempel verliep namelijk voorspoediger dan verwacht, waardoor ook de test met het bedieningssysteem sneller kon worden gedaan.

Rijkswaterstaat en opdrachtnemer Mourik werken sinds 9 april aan de monumentale sluizen in Hengelo en Delden om te zorgen dat deze weer dertig jaar vrij zijn van groot onderhoud. Het werk wordt onder tijdsdruk uitgevoerd, want veel bedrijven aan het Twentekanaal zijn voor hun vervoer afhankelijk van de sluizen, met name Sluis Delden.

 

Aanvaarbalk

Er is nog wel een probleem geconstateerd met de hoogte van de aanvaarbalk. Die is te laag ingemeten, waardoor er tijdelijk een beperking van de doorvaarthoogte is ingesteld van 16m +NAP. Dit is vooral van belang voor dubbellaags containerschepen.

Zondagavond 13 mei wordt de aanvaarbalk vervangen door een tijdelijke voorziening. Met BLN-Schuttevaer en het bedrijfsleven is afgesproken om hiervoor de sluisbediening zondag vanaf 18.00 uur te stoppen. De beperking op de doorvaarthoogte kan dan maandagochtend worden opgeheven.

Op een nader te bepalen moment wordt de tijdelijke voorziening vervangen door een nieuwe aangepaste aanvaarbalk. Dat kan naar verwachting zonder stremming gebeuren.

foto: Rijkswaterstaat

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -