- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSylvia Boer (Damen) leidt WISTA Nederland

Sylvia Boer (Damen) leidt WISTA Nederland

- Advertentie -

Delen

Sylvia Boer, hoofd communicatie bij Damen, is in april benoemd tot voorzitter van WISTA Nederland. Ze volg Michon-Jolan Bullen van Loyal Insurance Brokers op.  

De Nederlandse tak van de Women’s International Shipping and Trading Association is in 2000 opgericht en telt 140 leden uit alle delen van de maritieme industrie. Sylvia Boer is lid sinds 2008. Ze trad in 2013 toe tot het bestuur.

Haar benoeming tot President of the Netherlands’ chapter of WISTA, zoals het officieel heet, noemt Boer een enorme eer. “In deze rol streef ik ernaar om vrouwen binnen de maritieme industrie met elkaar te verbinden en hen te helpen hun netwerken en vaardigheden uit te breiden. Ook wil ik hen aanmoedigen om elkaar op carrièregebied te inspireren door het uitwisselen van ideeën en adviezen. Ik wil het verschil maken met een vrouwelijke ‘touch’ in een mannenwereld.”

 

Ondersteunen

WISTA Nederland focust zich op een aantal actuele onderwerpen voor de sector. Bijvoorbeeld duurzaamheid, nieuwe technologieën, big data, veiligheid en gezondheid, cyber security, block chain, groeiende bewustwording voor culturele gevoeligheid en schone zeeën/ oceanen.

WISTA heeft 3.000 leden in veertig landen, afkomstig uit diverse maritiem georiënteerde organisaties, zoals rederijen, scheepswerven, toeleveranciers, makelaars, banken, assurantiespecialisten, juridische experts en opleidings- en onderzoeksinstituten. De chapters streven ernaar om over de hele wereld vrouwen in de industrie te ondersteunen door middel van bijeenkomsten, workshops, presentaties en bedrijfsbezoeken.

 

Talent

Vorige maand was er zo’n bezoek in Sharjah. De WISTA-afdeling van de Verenigde Arabische Emiraten was te gast  bij Albwardy Damen. Een van de aanwezigen was prinses Sarah Al Saud, directeur van Maritime Business Development en van het International Forum for Maritime Transport bij de Arabische Academie voor Wetenschap, Technologie en Maritiem Transport.

“Wij vinden de deelname van vrouwen binnen onze industrie belangrijk”, zei Lars Seistrup, managing director van Albwardy Damen, als een van de sprekers. “De maritieme gemeenschap moet vertrouwen hebben in het talent van vrouwen in hun vermogen om (zware) banen in onze industrie te vervullen. Dit kan bereikt worden door hen de juiste opleidingen, training en vaardigheden mee te geven.”

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -