- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsOverijssel stelt ruimere bediening voor recreatievaart uit tot 1 juni

Overijssel stelt ruimere bediening voor recreatievaart uit tot 1 juni

- Advertentie -

Delen

Provincie Overijssel heeft besloten om de bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel tot 1 juni op basis van het winterregime te bedienen. Er is alleen bediening op afroep mogelijk voor de beroepsvaart en hulpdiensten en dus niet voor de recreatievaart.

De provincie heeft deze maatregelen genomen in het kader van de coronacrisis. Het recreatieve gebruik van het water leidt tot meer mobiliteit en mogelijke contactmomenten.

Aanvraag brugbediening

Rond deze periode van het jaar en in de zomer worden de Twentse kanalen volop in gebruik genomen door plezierjachten en sloepjes. De start van het reguliere vaarseizoen wordt nu uitgesteld om de coronapandemie in te perken.

“Recreatief gebruik van water, waarbij bedienaars en schippers van huis gaan en hoe dan ook extra contacten en extra kans op incidenten hebben, is niet strikt noodzakelijk. Alleen noodzakelijke bediening van bruggen en sluizen voor recreatieve vaarbewegingen kunnen via de Inspectie Scheepvaart van de provincie Overijssel aangevraagd worden”, schrijft Provincie Overijssel.

Wanneer iemand een noodzakelijke vaartocht moet maken, kan dat aangevraagd worden via de telefoon (038 499 71 00) of mail ([email protected]). Er wordt dan een planning gemaakt voor de bediening van de kunstwerken op de route. Bedrijfsmatige aanvragen en aanvragen wegens calamiteiten gaan altijd voor.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -