“Binnenhavens kunnen groene logistiek aanjagen”

0

Friedrich Lehr, directeur van de haven van Wenen, is de nieuwe voorzitter van de Europese binnenhavenorganisatie EFIP. Op 3 mei kwamen de binnenhavens in het Deense Aalborg bij elkaar voor hun jaarvergadering.

Lehr neemt het stokje over van Roland Hörner, die sinds 2016 voorzitter van EFIP was. Hörner, CEO van Havenbedrijf Mannheim, blijft wel deel uitmaken van het bestuur van EFIP.

Knooppunten

Friedrich Lehr noemde het een eer tot voorzitter te zijn verkozen. “Binnenhavens zijn knooppunten binnen de Europese logistiek. Multimodale hubs die alle vervoersmodaliteiten bij elkaar brengen. Ze kunnen aanjagers zijn van de groene logistiek.”

Over ‘groene logistiek’ werd tijdens de jaarvergadering van EFIP volop gedebatteerd. Gastgever Aalborg wil de banden met andere Europese binnenhavens aanhalen. In mei gaat het managementteam van de haven op bezoek in de haven van Sevilla.

“Internationale samenwerking vinden wij belangrijk”, zei Jesper Raakjær, directeur ontwikkeling bij het havenbedrijf Aalborg. “Via EFIP blijven wij continu op de hoogte van de ontwikkelingen in de Europese binnenhavenpolitiek.”

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.