- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming sluis Driel is voorbij

Stremming sluis Driel is voorbij

- Advertentie -

Delen

Sluis Driel is weer in gebruik na renovatiewerkzaamheden. Sinds woensdagavond 8 mei kan de scheepvaart weer gebruik maken van de sluis.

De werkzaamheden aan de sluis waren op 20 februari 2019 begonnen. Het ging onder andere om het vervangen van de elektrotechnische installaties en de bewegingswerken van de sluisdeuren, betonreparaties en het geschikt maken van de sluis voor centrale bediening.

Rijkswaterstaat renoveert de drie stuwcomplexen in de Nederrijn en Lek. Een van de onderdelen van de renovatie betreft de sluizen. Dat betekent dat de sluizen in Driel, Amerongen en Hagestein om de beurt gerenoveerd zijn. Sluis Amerongen is in het voorjaar van 2018 gerenoveerd, sluis Hagestein in het najaar van 2018 en Sluis Driel onlangs.

Over de helft

Met de renovatie van sluis Driel en de start van de vervanging van de zuidelijke vizierschuif in stuw Hagestein (vorige week) zijn de renovatiewerkzaamheden nu over de helft. De komende periode gaat Rijkswaterstaat verder met het vervangen van drie vizierschuiven in de stuwen (twee in Hagestein, één in Driel) en het schilderen van het tweede deel van stuw Amerongen en stuw Driel.

Er wordt ook overgegaan naar centrale bediening van de drie sluizen en stuwen vanuit de nieuwe bediencentrale in Amerongen. Om die overgang veilig, gecontroleerd en goed te laten verlopen voor scheepvaart en watermanagement, is het nodig om diverse werkzaamheden uit te voeren. Het gaat bijvoorbeeld om het aansluiten en testen van de systemen.

Alle drie de sluizen zijn daarvoor een aantal dagen gestremd:

  • Sluis Amerongen:|
    donderdag 13 juni 22.00 uur tot maandag 17 juni 22.00 uur
  • Sluis Hagestein:
    donderdag 26 september 22.00 uur tot maandag 30 september 22.00 uur
  • Sluis Driel:
    donderdag 7 november 22.00 uur tot maandag 11 november 22.00 uur

De scheepvaart moet tijdens de stremmingsperiodes omvaren via de Waal.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -