- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBijzondere gasten in haven Venlo

Bijzondere gasten in haven Venlo

- Advertentie -

Delen

De haven in Venlo was het hele Hemelvaartsweekend gesloten voor de binnenvaart. Het draaide voor één keer niet om containers, maar om het grootste waterscoutingkamp van Limburg en Oost-Brabant. 350 waterscouts van 8 tot 23 jaar uit de omgeving van Eindhoven en Maastricht namen deel aan het Admiraliteitsweekend.

Het komt niet vaak voor dat de Venlose industriehaven wordt afgesloten. Normaal worden hier constant containers geladen en gelost en varen schepen af en aan. Nu dus één, lang weekend niet.

Waterscouting kreeg voor het kamp kreeg alle medewerking van het gemeentebestuur en de havenbedrijven. De gemeente had de waterscouts toestemming gegeven voor dit grote regionale waterkamp op voorwaarde dat alle in de haven gevestigde bedrijven akkoord gingen. Dat was het geval.

Van Rijkswaterstaat en het Limburgs Landschap mocht voor één keer op de Raayweide gekampeerd worden. Geen binnenvaartschepen dus, maar veertig zeilboten, kano’s en spelende kinderen.

De haven was met pontons, uitgerust met borden en verlichting, afgesloten en om veiligheidsredenen voor vier dagen volledig dicht. De binnenvaart was vooraf door Rijkswaterstaat ingelicht. Schepen, die in Venlo wilden overnachten, werden doorverwezen naar Belfeld of Sambeek.

 

tekst en foto: Noud van der Zee

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -