Ben Vree nieuwe topman bij APM Terminals Rotterdam

0

Ben Vree (57) is per 1 januari  benoemd tot directievoorzitter van de APM Terminals Rotterdam op Maasvlakte I en II. De oud-topman van Smit Internationale was tot voor kort interim-CEO bij NorthSea Group, dat onlangs fuseerde met Argos Oil.

Ben Vree geldt als een ervaren en krachtige bestuurder. Hij heeft verschillende topfuncties vervuld in de Rotterdamse haven en in het buitenland.  Vree krijgt de strategische leiding over de twee zelfstandige APM Terminals in de Rotterdamse haven. Hij gaat zich bezighouden met de strategie en het uitbouwen van de concurrentiepositie van APM Terminals in het Rotterdamse havengebied.
Met de komst van een hypermoderne terminal op Maasvlakte II vanaf 2014 heeft APM (onderdeel van de AP Moller-MaerskGroep) straks twee terminals, die hun eigen klanten bedienen. Vree wordt verantwoordelijk voor de optimale inzet en onderlinge afstemming van de terminals. "APM Terminals is een leider in Rotterdam. De combinatie van het optimaal benutten van de bestaande terminal op Maasvlakte I, samen met de ontwikkeling van een van de modernste terminals op Maasvlakte II op een toplocatie in Rotterdam, is een geweldige uitdaging."

Smit Internationale
De dagelijkse leiding van de APM Terminals Rotterdam op Maasvlakte I blijft in handen van managing director Hans van Kerkhof en die op Maasvlakte II van managing director Frank Tazelaar. Vree rapporteert aan Martin Poulsen, CEO van APM Terminals Europe Region in Rotterdam. Poulsen: "Met zijn uitgebreide internationale ervaring en managementkwaliteiten versterkt Ben Vree ons managementteam in Rotterdam."

Ben Vree begon zijn carrière in 1975 in de Rotterdamse haven. Na diverse commerciële functies bij Furness werkte hij eind jaren ’80 en ’90 in verschillende leidinggevende functies bij van Ommeren met standplaatsen in Rotterdam en Singapore. In 2000 trad hij in dienst van Smit Internationale. Boskalis nam eind 2010 Smit Internationale over waar  Vree op dat moment CEO was. Hij trad toe tot de excecutive board van Royal Boskalis Westminster, waar hij de integratie van de Smit-activiteiten leidde en voltooide. Afgelopen jaar was hij interim-CEO van North Sea Group, een handels- en distributiebedrijf voor olieproducten en biobrandstoffen dat onlangs fuseerde met Argos Oli.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.