- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBelgische binnenvaart schrijft geschiedenis

  Belgische binnenvaart schrijft geschiedenis [INGEZONDEN]

  - Advertentie -

  Delen

  De Belgische binnenvaart schrijft geschiedenis. Dat vindt ASV-voorzitter Sunniva Fluitsma op basis van wat de atievoerende schippers deze week bereikten aan toezeggingen door de overheid. 

  Zoals 25 april al gezegd werd in Antwerpen: dit is echt een baanbrekend resultaat. De Belgische schippers hebben geschiedenis geschreven.
  Natuurlijk….er is nog een hele weg te gaan, maar hoe schamper is er niet gereageerd toen men begon met de acties. Dat kon allemaal nooit iets worden. Moed en doorzettingsvermogen en een regering die echt wil luisteren hebben anders uitgewezen.
  Een groot applaus. Voor onze Belgische collega’s maar ook voor de Belgische staatssecretaris en de minister, die het lef hebben de belangen van hun eigen mensen te laten prefereren boven hun ‘status’ ten opzichte van Europa. Daar is ook heel veel moed voor nodig en…oprechte zorg voor de mensen.

  Nu is dus de vraag: wat doet Nederland? De minister heeft al toegegeven dat het eigenlijk niet zozeer een kwestie is van niet ‘mogen’ (een verbod om onder kostprijs te vervoeren, zie het laatste Algemeen Overleg), maar dat ze het gewoon niet WIL.
  Dan hebben we dus meteen de volgende vraag. En hoe zit het met de andere Nederlandse bonden, CBRB en BBU? Volgen die de minister of kiest men nu een eigen (andere) koers?

  Natuurlijk weet iedereen wel wat wij als ASV willen. Er ligt nu een kans, als we de Belgen volgen; dus DOEN.
  Daarmee ben ik dan ook van mening dat als de BBU en het gedeelte varende schippers van het CBRB werkelijk de belangen van de schippers ondersteunen men gisteren in Antwerpen zou zijn geweest. Dat ze Ons Recht gefeliciteerd zouden hebben met het bereikte resultaat en gevraagd zouden hebben waar men kon tekenen om hun steun te betuigen.

  Maar hoewel BLIJKT dat dit dus kan, hoor ik nog steeds dat ‘Europa’ dit niet goed zou keuren. Kennelijk is men beter op de hoogte dan een Belgische staatssecretaris en minister. Of…WIL men helemaal niet? Laat dat dan duidelijk zijn voor de achterban. Het KAN dus WEL!

  En o ja, een diepe buiging voor onze zuiderburen!! Heel veel dank dat jullie ons weer hoop gegeven hebben.

  Sunniva Fluitsma,
  ASV

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -