- Advertentie -
Meer
  - Advertentie -
  HomeNieuwsBedankje aan de schippers op de Lek

  Bedankje aan de schippers op de Lek

  - Advertentie -

  Delen

  Met veel genoegen kijken de zeilers van Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Kinderdijk en Nieuw Lekkerland terug op de zeilcompetitie van het zomerseizoen 2021. In totaal hebben we twalf wedstrijden kunnen zeilen onder diverse verschillende omstandigheden, op De Lek net stroomopwaarts van het veer Krimpen aan de Lek – Kinderdijk.

  De omstandigheden waar wij als zeilers mee te maken hebben zijn uiteraard de wind en de stroom, maar ook de beroepsvaart die voorbijkomt. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor menig schipper even schrikken is, als je de bocht van de rivier om komt en plotseling een hele wolk aan zeilboten van links naar rechts ziet gaan over de rivier, zonder dat hier op het eerste gezicht enige structuur in zit.
  Die structuur is er uiteraard wel, maar dat zien wij omdat wij in de wedstrijd zitten. De voorbijvarende schipper kan dit uiteraard niet weten.

  Als zeilers doen we onze uiterste best om de binnenvaart alle ruimte te geven en zo duidelijk mogelijk te zijn in onze bedoeling hoe die ruimte ook daadwerkelijk te geven, waarbij we eerlijkheidshalve ook wel moeten bekennen dat het fanatisme in de wedstrijd weleens een andere oplossing kan geven dan vanuit een doorgaande vaart verwacht zou worden.

  Daarom, middels dit bericht, namens alle zeilers: binnenvaart bedankt voor de soepele omgang!

   

  Delen

  - Advertentie -

  Meer

  Laat een reactie achter

  Vul uw opmerking in!
  Vul je naam in

  - Advertentie -
  - Advertentie -

  - Advertentie -
  - Advertentie -