- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDFDS cancelt ferrydienst Amsterdam-Newcastle

DFDS cancelt ferrydienst Amsterdam-Newcastle

- Advertentie -

Delen

DFDS schort de ferrydienst tussen IJmuiden en Newcastle tijdelijk op. “Alle klanten met een boeking zullen hierover individueel worden geïnformeerd; we hebben besloten nog een aantal dagen door te varen om reizigers hiermee de tijd te geven om thuis te kunnen komen”, zegt Kasper Moos, hoofd van DFDS short routes en passenger business.

De laatste afvaart vanuit IJmuiden is op zaterdag 21 maart en de laatste afvaart vanuit Newcastle is op 22 maart. DFDS is in overleg met de bemanning aan boord en het personeel aan de wal over de tijdelijke gevolgen voor de werksituatie.

Naar huis

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus heeft de rederij besloten om tot 13 april de diensten op te schorten. “Helaas betekent dit ook dat we bemanning en personeel op de kantoren in Newcastle, IJmuiden en Hamburg naar huis zullen moeten sturen totdat de route weer wordt hervat. Bemanningsleden zullen de aankomende dagen nog aan boord zijn om de schepen voor te bereiden op het uit de vaart nemen van de schepen in IJmuiden.”

Iedereen die voor de route werkt, is geïnformeerd over de situatie. Er wordt gesproken met de bonden en de autoriteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, om de mogelijke gevolgen voor het personeel in goede banen te leiden. DFDS laat weten dat ze volgende week iedereen meer in detail kunnen informeren.

Dank aan collega’s

“Dat we in staat zijn geweest om in de vaart te kunnen blijven en onze klanten zo goed als mogelijk van dienst hebben kunnen zijn, is uitsluitend te danken aan de geweldige inspanningen van onze collega’s aan boord en aan de wal. Zij hebben ervoor gezorgd dat onze klanten onder deze moeilijke omstandigheden zo goed als mogelijk zijn geholpen en we zijn iedereen hiervoor onze dank verschuldigd. Ik kijk er erg naar uit om weer gasten te kunnen verwelkomen op de route zodra de crisis rondom Covid-19 onder controle is”, aldus Moos.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -