- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwbouwAvalon Waterways experience

Avalon Waterways experience

- Advertentie -

Delen

Wanneer je ‘Avalon Affinity’ leest op haar donkerblauwe huid, waar zon en water hun boeiend spel in spiegelen, gaat de mijmering snel over in de vraag of je affiniteit hebt met zo’n luxe schip. En het zicht dat het vanaf het water geeft op centraal Europa, een exotisch landschap, schilderachtig Nederland en België of dat het je bijvoorbeeld over de Seine naar Parijs brengt. Die vraag beantwoord je dan vrijwel zeker met ‘ja’. De voor River Advice Ltd bestemde rivercruiser is gebouwd door Den Breejen Shipyard.

De Amerikaanse Suzan Hall doopte het nieuwe schip van Avalon Waterways. (foto Johan de Witte)Dwars van Volendam doopte de Amerikaanse peetmoeder Suzan Hall zaterdag 9 mei vanaf de nostalgische ss Hydrograaf de luxe rijncruiser Avalon Affinity. “Spektakel voor een groot gezelschap onder volop zon op een vlak IJsselmeer”, aldus de CEO van River Advice, Robert Straubhaar. Aan de De Ruyterkade in Amsterdam was het zondag inschepen met Amerikaanse gasten en die dag ging de Avalon Affinity er vandoor, bezet tot op het laatste bed.

Eigentijds
Een schitterend schip van buiten en binnen, in contemperary style gebouwd, wat zoveel wil zeggen als ‘eigentijds’. River Advice richt passagiersschepen naar de wens van zijn klanten in; de moderne stijl van deze tijd is waar gasten zich in koesteren. River Advice onderscheidt zich in management waarbij de eigenaren en managers Robert Straubhaar en Robert Heijlands zo veel mogelijk in één hand houden. Zoals financiering, bouwbegeleiding, nautisch, technisch en de catering.
Het is geen Auf Wiedersehen, niet slechts het bouwen realiseren, River Advice exploiteert de schepen met prijs-/organisatorisch voordeel. Daarom liggen accenten naast verwennerij van de gast op doordachte gebruikerskwaliteit, excellent navigatiesysteem, maar ook de nadruk op exploitatiekosten.
De opvolger Avalon Creativity ligt half juni gereed voor inschepen. Volgend jaar april en juli volgen de zusterschepen Avalon Luminery en Avalon Felicity. River Advice uit Basel startte in 2004 met twee, het eerste schip kwam in 2005. Inmiddels heeft het bedrijf dertien passagiersschepen met 400 medewerkers. Vakantie blijft.

Verfrissende duik
Het MPS Avalon Affinity uit Hamburg maakt 110 meter lang indruk en is de nieuwste toevoeging aan de vloot van Avalon Waterways. Een ontwerp dat recht doet aan het unieke karakter van Europa’s vaarwaters en zich daarbij onderscheidt van de andere Avalon-schepen. Met een maximum van slechts 138 passagiers en vier suites is het de kleinste van de Avalon-schepen, ofschoon de staterooms even ruim en goed uitgerust zijn met balkondeuren van de vloer tot aan het plafond over twee dekken.
Er is een lift en de whirlpool op het Sky deck biedt gelegenheid tot een verfrissende duik na een dag sightseeing. Of laat je onder tegen een passerende brug aankijken die het zonlicht met vaarsnelheid filtert en de kijk op het leven focust.
Weg van drukke snelwegen, rust van de rivier, vrijheid van water en schepen. Avalon Waterways experience. De exquise keuken is volgens COO Robert Heijlands een gedicht. De bemanning. (foto Johan de Witte)
Direct even kijken met een virtuele tour kan hier.

Bovendien is het schip ook nog eens gebouwd bij Den Breejen Shipyard in Hardinxveld- Giessendam, zodat kwaliteit in installatie en afwerking vanzelfsprekend is. De werf die met vele opleveringen bewees voor opdrachtgevers een hoogwaardig product te kunnen maken, heeft volgens Ilona Kamsteeg “het anticiperen op nieuwe ontwikkelingen, voor de scheepswerf door de jaren heen geleid tot het bouwen van schepen voor elke vervoersmodaliteit, met de verzekering van stipte levertijd”.
“De Avalon Affinity is de tweede uit een serie van vijf die Den Breejen realiseert in opdracht van Avalon Waterways in nauwe samenwerking met River Advice, hetgeen veelzeggend is over de uitstekende relatie met Robert Straubhaar.”
Nieuwbouw staat permanent op de agenda van Den Breejen Shipyard.

(Johan de Witte)

  (foto Johan de Witte)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -