- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAPMT wil capaciteit op Maasvlakte II verdubbelen

APMT wil capaciteit op Maasvlakte II verdubbelen

- Advertentie -

Delen

APMT wil de capaciteit van zijn terminal op Maasvlakte II vanaf 2023 verdubbelen. Dat voornemen heeft de directie van APM Terminals Maasvlakte II (APMT MVII) laten weten aan Havenbedrijf Rotterdam, de ondernemingsraad en de vakbonden.

Het doel is daarmee de modernste en efficiëntste terminal van Rotterdam te worden. APMT MVII opende zijn poorten in 2015. De uitbreidingsplannen op Maasvlakte II moeten de APM-terminal een solide basis geven om klanten ook in de toekomst duurzaam en betrouwbaar te bedienen. De hele operatie moet begin 2026 zijn voltooid. Dat is nodig om de te verwachten vervoerstromen goed te kunnen verwerken, aldus de directie.

Te klein

Na de succesvolle verkoop van zijn andere deepsea terminal in Rotterdam, APMTR, aan Hutchison Ports NL, richt APMT zijn focus volledig op Maasvlakte II. Het komende half jaar wordt in overleg met de ondernemingsraad gewerkt aan een transformatieplan om de prestaties en efficiency van de terminal te verbeteren.

“De huidige terminal is qua omvang feitelijk te klein om optimaal te kunnen draaien”, stelt APMT in een toelichting op het voornemen. “De efficiency blijft achter bij wat van een volautomatische terminal verwacht mag worden, en het aantal medewerkers ligt hoger dan oorspronkelijk beoogd.”

Maximaal behoud van werkgelegenheid

APMT wil de nieuwe mogelijkheden en de te verwachten consequenties van de toekomstige uitbreiding open bespreken met de ondernemingsraad “en waar relevant natuurlijk ook met de vakorganisaties”. De directie noemt het belangrijk om de personele gevolgen van de transformatie zo goed mogelijk in kaart te brengen. “Een gedeelte van de toekomstige gespecialiseerde nieuwe banen zal andere kwalificaties en vaardigheden vereisen. De transformatie zal daarom gepaard gaan met investeringen in om-, her- en bijscholing.” De directie verwacht de komende tijd “een solide basis te kunnen leggen voor bestendige groei en maximaal behoud van werkgelegenheid in de komende tientallen jaren”.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -