- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAntwerpen op code oranje – haven draait 100 procent door

Antwerpen op code oranje – haven draait 100 procent door

- Advertentie -

Delen

Wegens een snelle stijging van het aantal besmettingen heeft de Provincie Antwerpen de maatregelen tegen corona deze week verscherpt. Nederland paste het reisadvies aan van code geel naar code oranje. De haven werkt 100 procent door en binnenvaartschepen kunnen hun werk blijven doen.

De Covid-19 Taskforce van de Haven van Antwerpen kwam woensdag 29 juli voor het eerst weer samen en gaf aan dat de haven tot de essentiële infrastructuur van België behoort omdat die cruciaal is voor de bevoorrading van het land en van Europa. De haven blijft ook nu corona weer oplaait 100 procent operationeel. “Momenteel blijft het havenplatform feilloos werken. Tot nu toe werden enkel geïsoleerde gevallen van het virus vastgesteld. Er is ook geen verhoging van het ziekteverzuim merkbaar ten opzichte van vorig jaar.”

Binnenvaart

Provincie Antwerpen heeft een avondklok ingesteld: van 23.30 tot 06.00 uur mogen mensen niet de straat op. “Aangezien de haven een essentiële sector is, zijn havenmedewerkers niet onderhevig aan de avondklok voor hun werkzaamheden in de haven. Een attest van de werkgever volstaat bij controles”, aldus de Covid-19-haventaskforce.

Dat Antwerpen door Nederland op ‘code oranje’ is gezet, geldt niet voor vervoerders. “Vracht- en scheepvaartvervoer worden door de Nederlandse autoriteiten beschouwd als noodzakelijk vervoer en voor hen geldt deze code niet. Voor transportmedewerkers geldt dat als zij voor hun werk reizen, zij niet in thuisquarantaine hoeven tenzij zij klachten hebben. Schippers en bemanning worden verzocht om aan boord te blijven.”

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -