- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuw vlaggenschip HAL gaat Rotterdam heten

Nieuw vlaggenschip HAL gaat Rotterdam heten

- Advertentie -

Delen

Het nieuwe cruiseschip van de Holland America Line gaat Rotterdam heten. Het nieuwe vlaggenschip van de vloot komt in de zomer van 2021 in de vaart en wordt momenteel gebouwd door de Italiaanse scheepswerf Fincantieri in Marghera.

Oorspronkelijk zou het nieuwe schip in mei 2021 klaar zijn, maar door de coronacrisis wordt dat twee tot drie maanden later. Ook was het de bedoeling dat de blikvanger Ryndam ging heten. Na de deze maand aangekondigde verkoop van vier schepen, waaronder de huidige Rotterdam, besloot Holland America Line de nieuwbouw Rotterdam te noemen.

Historie

Dat heeft met de historie van de rederij te maken. “Het eerste schip voor Holland America Line was de originele Rotterdam, het bedrijf had jarenlang zijn hoofdkantoor in de stad Rotterdam en de naam is sinds 1872 een kenmerk in onze geschiedenis …Dus de naam is duidelijk krachtig en symbolisch”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line.

“Toen de huidige Rotterdam het bedrijf verliet, wisten we dat we een unieke kans hadden om de naam als ons nieuwe vlaggenschip te omarmen en de traditie voort te zetten om een ​​Rotterdam in onze vloot te hebben. Zeven is een geluksgetal en we weten dat ze onze gasten veel vreugde zal bezorgen terwijl ze de wereld rondreist.”

Zevende Rotterdam

Het wordt de zevende Rotterdam uit de bijna 150-jarige geschiedenis van de Holland America Line. Het is de derde in de Pinnacle Class-serie. Het schip meet 99.500 ton. Er is straks plek voor 2.668 gasten.

De Rotterdam is alweer het zeventiende schip dat Fincantieri voor Holland America Line bouwt. Het schip krijgt Rotterdam als thuishaven.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -