Amazonehaven wordt verdiept

0

Om de ECT Delta terminal ook in de toekomst goed nautisch bereikbaar te houden voor de nieuwste generatie containerschepen laat Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met Hutchison Ports ECT Rotterdam de Amazonehaven verdiepen. De haven op de Maasvlakte gaat over een lengte van een halve kilometer van 16,65 naar 17,45 meter.

et deze eerste stap wordt op korte termijn reeds een aanzienlijke verbetering gerealiseerd, aldus Havenbedrijf Rotterdam. Na voltooiing van dit project zal de havenbeheerder samen met ECT onderzoeken of een groter deel van de Amazonehaven kan worden uitgediept. Het doel is om minimaal een vergelijkbare diepgang te realiseren voor twee additionele ligplaatsen van elk 500 meter lengte.

Diepgang

Emile Hoogsteden, directeur Commercie van Havenbedrijf Rotterdam zegt: “Rotterdam is gunstig gelegen, direct aan zee, met ongeëvenaarde diepgang, goede achterlandverbindingen en hoge mate van digitalisering. Daarom is Rotterdam voor veel intercontinentale containerlijndiensten de haven in Europa waar zij als eerste aankomen en als laatste weer vertrekken.”

“Rederijen streven schaalvoordelen na om concurrerende transporttarieven te kunnen blijven aanbieden. Graag faciliteert Havenbedrijf Rotterdam deze ontwikkeling voor rederijen en deepsea terminals zodat de haven van Rotterdam de meest aantrekkelijke haven van Europa blijft.”

Concurrentiepositie

Leo Ruijs, CEO van ECT: “Wij investeren blijvend in de ECT Delta terminal om toekomstbestendig te zijn en onze klanten een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Het verder uitdiepen van de Amazonehaven vormt hier, mede in het kader van onze concurrentiepositie, een belangrijk onderdeel van.”

Het project start eind september met voorbereidende werkzaamheden. Vervolgens wordt er gebaggerd naast de kademuur aan de zuidzijde. De verdieping is naar verwachting eind november klaar.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.