Amazonehaven is klaar

0

De Delta Terminal van ECT kan nu ook in de Amazonehaven zonder beperkingen de allergrootste categorie containerschepen (18.000+ TEU) ontvangen. Op 1 april is de verbreding van het havenbekken op Maasvlakte 1 afgerond. Het 2400 meter lange havenbekken is verbreed van 255 meter naar 310 meter. De CMA CGM Marco Polo was maandag 7 april het eerste grote containerschip (ruim 16.000 TEU) dat er van profiteerde.

Grotere kranen
Met de verbreding biedt de Amazonehaven dezelfde nautische toegankelijkheid voor de allergrootste containerschepen als de andere havenbekkens op Maasvlakte 1 en 2. ECT heeft fors geïnvesteerd in equipment (onder meer grotere kadekranen en hybride Automatisch Gestuurde Voertuigen) voor het snel en efficiënt afhandelen van de allergrootste containerschepen.

 

De CMA CGM Marco Polo arriveerde op 7 april. (foto Ries van Wendel de Joode)

Die konden al wel afmeren, maar voor deze schepen golden aan de zuidzijde van de Delta Terminal enkele nautische beperkingen. Dankzij de verbreding van het havenbekken zijn deze beperkingen nu grotendeels opgeheven.

EMO
De verbreding van de Amazonehaven was een complexe operatie die in 2010 begon met de verhuizing van de ligplaatsen van overbuurman EMO naar de Mississippihaven. Daarna werden over een lengte van 2400 meter oude kades gesloopt en nieuwe kademuren aangelegd. Ondertussen ging de overslag gewoon door. Met de werkzaamheden is een investering van 200 miljoen euro gemoeid.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.