Nieuwe wachtplaatsen in Amazonehaven

0

In de Rotterdamse haven zijn nieuwe wachtplaatsen gerealiseerd. Het gaat om wachtplaatsen voor containerbinnenvaartschepen (met en zonder gevaarlijke stoffen). Er is een gebied van 560 meter bij maximaal 50 meter beschikbaar aan het eind van de verbrede Amazonehaven op de Maasvlakte. Daar kunnen acht tot twaalf schepen afmeren in afwachting van afhandeling op een van de nabijgelegen containerterminals.

De verbrede Amazonehaven. (foto HbR)

Toereikend
De nieuwe plaatsen zijn ontstaan door de verbreding van de Amazonehaven. Die werkzaamheden deze week (nautisch) afgerond.
De nieuwe wachtplaatsen passen in het beleid van Havenbedrijf Rotterdam om in het westelijk havengebied meer wachtplaatsen te creëren voor de binnenvaart. De afgelopen periode kwamen er ook al wachtplaatsen bij aan de Antarcticakade en extra ligplaatsen in het Hartelkanaal en het Calandkanaal.
In het Hartelkanaal komen er dit jaar nog twaalf ligplaatsen bij. Daarmee is het totale aantal wacht- en ligplaatsen voor de binnenvaart in het westelijk havengebied voorlopig toereikend, heeft het Havenbedrijf becijferd.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.