Alternatieve betaalmiddelen

0

Heb je ooit van cryptomunten gehoord? En Ethereum of Ripple? Nee, je kunt er geen wasmachine van laten draaien op een vakantiepark. Ook kun je er geen straat van kopen tijdens een spelletje Monopoly. Ook al zit het laatste er niet zo gek ver naast. De naam Bitcoin is door alle commotie wat beter bekend.

Het zijn digitale betaalmiddelen waarmee je inmiddels bij diverse bedrijven, horecazaken en winkeliers kunt betalen. Vorig jaar schoten de koersen van deze betaalmiddelen omhoog, dus werd er door veel mensen flink ingekocht.

De populariteit van de virtuele betaalmiddelen laat zich onder meer zien door de gemiddelde leeftijd van de aankopers. De gemiddelde belegger was vroeger rond de 50 jaar. De moderne belegger in cryptomunten is zo rond de eind 30.
Na alle enthousiaste aankopen vorig jaar zakte de koers dit jaar flink in. Maar ach, alles gaat in pieken en dalen. Op ‘oud geld is ook lang gezeten’ en het levert uiteindelijk zijn rendement op.

De afvalbeheersbijdrage kan nog niet betaald worden met dit moderne digitale geld, ook al is de ecokaart ook een digitaal betaal­middel. Met de ecokaart heb je echter wel iets tastbaars in handen, wat veel mensen een vertrouwd gevoel geeft. Misschien geeft het je ook wel een gevoel van controle hebben. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je gewone bankpassen.

Helaas komen er de laatste weken wat meer telefoontjes binnen dan doorgaans over defecte ecokaarten. Diverse magneetstrips willen geen contact meer maken met de betaalautomaten bij de bunker­bedrijven. Soms leveren net nieuw gestuurde kaarten ook een probleem op.

Het goede nieuws is dat er medio dit jaar een nieuw type ecokaart wordt geleverd. De magneetstrip op de kaart blijft, maar de ronde chip die nu als stickertje op je kaart is geplakt is dan geïntegreerd in de kaart. Uiteindelijk zal de chip de magneetstrip helemaal gaan vervangen.

De SAB is inmiddels ook druk met het vernieuwen van de betaalautomaten bij de bunkerbedrijven. Als alle betaalautomaten zijn vervangen, wordt medio dit jaar ook een software-update doorgevoerd zodat de kaarten en de automaten optimaal met elkaar communiceren.

Heb je op dit moment een probleem met je ecokaart? Bel gerust en er wordt direct een gratis nieuwe ecokaart opgestuurd.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.