Nieuwe junior logistiek adviseur

0

Per 1 maart treedt Kees Modderman bij het BVB in dienst als junior logistiek adviseur. Kees is net afgestudeerd voor zijn hbo Logistiek & Economie. Vóór deze studie heeft hij de opleiding Kapitein Manager afgerond aan het STC en ook een paar jaar gevaren. Een baan aan de wal sprak hem toch meer aan; vandaar dat hij een logistieke vervolgopleiding heeft gedaan. En nu dus daadwerkelijk aan de slag bij het BVB, waar hij het Maatwerk-team zal versterken.

Via het project Maatwerk Voorlichting Binnenvaart informeert het BVB verladers in diverse provincies over de voordelen van de binnenvaart, kijkt met hen samen hoe deze transportwijze binnen hun logistieke organisatie zou passen en streeft ernaar deze overstap naar het vervoer over water daadwerkelijk te realiseren. Deze praktische, maatwerkaanpak blijkt zeer succesvol.

Kees zal zich voornamelijk bezighouden met deze Maatwerk-activiteiten, maar zal ook worden ingezet voor logistieke projecten van het Expertise- en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB).


Afstudeeronderzoek bouwlogistiek

Naast een nieuwe vaste medewerker zal het BVB in de komende periode ook een stagiair aan zich verbinden van de Hogeschool Rotterdam. Zijn naam is Peter Overbeeke en hij gaat bij het BVB zijn afstudeeronderzoek doen naar de kansen en mogelijkheden van de inzet van binnenvaart bij de stadsdistributie van bouwmaterialen.
Hij richt zich in zijn onderzoek vooralsnog op Zwolle. De resultaten zouden kunnen dienen als voorbeeld voor andere steden.

 

Doe-dag binnenvaart

Op 5 februari vond het beroepenfeest Alblasserwaard on Stage plaats in Sliedrecht. We schreven daar vorige keer al over. Tijdens dit event kunnen honderden
vmbo-leerlingen uit de regio kennis maken met diverse beroepsbeoefenaren, zoals een bakker, politieagent, architect, hovenier en techneut.

Het BVB was samen met Koninklijke BLN-Schuttevaer aanwezig om het beroep matroos/kapitein in de binnenvaart te vertegenwoordigen. Zes jongeren, twee meisjes en vier jongens, hadden interesse in het beroep. Deze zes mochten op de Doe-dag op donderdag 15 februari een middagje aan boord kijken bij een binnenvaartschip om in de praktijk kennis te maken met het beroep.

Het BVB en Koninklijke BLN-Schuttevaer waren aanwezig om hen te begeleiden en natuurlijk meer te vertellen over de binnenvaart. We gingen naar Werkendam, waar we een bezoek mochten brengen aan het ms Juntos van de familie Zuiddam. De leerlingen namen een kijkje in de stuurhut, in de machinekamer en konden aan boord al hun vragen stellen.

Daarna kregen we een rondleiding van CCM3 over een 135 meter lange, dieselelektrisch aangedreven chemicaliëntanker die wordt afgebouwd. Deze lag op het terrein bij Concordia Groep. De tanker gaf weer een ander beeld van binnenvaart, waardoor de diversiteit van de vloot mooi naar voren kwam.

Door een praktijkbezoek gaat werken aan boord veel meer tot de verbeelding spreken en hopen we toch weer wat jongeren enthousiast te maken om een binnenvaartopleiding te gaan volgen na hun vmbo. Tot slot kregen de leerlingen allemaal nog een tasje met leesvoer en een mooie poster mee en werden ze weer in Sliedrecht afgezet.

We willen hierbij alle betrokken partijen hartelijk danken voor de ontvangst en uitleg.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.