- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws“Alle vervoer over korte afstanden in 2040 emissievrij”

“Alle vervoer over korte afstanden in 2040 emissievrij”

- Advertentie -

Delen

In 2040 moet al het vervoer over korte afstanden via de weg en binnenwateren emissievrij zijn. Dat staat in de ‘Visie Handel en Logistiek in 2040’ die negentien organisaties uit het bedrijfsleven, op 7 februari ondertekenden.

Daaronder zijn CBRB, BLN-Schuttevaer, evofenedex en Havenbedrijf Rotterdam. Met een gezamenlijk programma willen ze het hele logistieke systeem “extra competitief, duurzaam en veilig maken”.

De ‘Visie Handel en Logistiek in 2040’ gaat voor het bedrijfsleven als uitgangspunt dienen voor gesprekken met het kabinet over de goederenvervoeragenda, arbeidsmarktbeleid en het topsectorenbeleid. De organisaties streven ernaar dat de uitstoot van zowel het vervoer over de weg als over water flink omlaag gaat. Zo zou in 2040 al het transport over korte afstanden emissievrij moeten zijn.

Delen

- Advertentie -

Meer

1 reactie

  1. Over 20 jaar heeft Nederland een schone lucht. Alleen hoe houden we bv. de uitstoot tegen, van de 1000, door China nog te bouwen kolencentrales? Hoelang denken de Europese regeringen hun volk nog voor de gek te houden? Men is bezig op een kunstmatige (dmv. subsidies) manier de economie draaiende te houden, met belastinggeld die uit de zakken van de kiezers wordt geschud! De enigste manier om de `uitstoot`op de rails te krijgen is stoppen met de overproductie en de mensen niet meer aanzetten tot overmatige consumptie. Eens iets echt duurzaam gaan produceren, zoals in de pré IKEA en Mac Donalds tijd!

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -