- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeekadetten Lelystad krijgen zeilopleiding van profs

Zeekadetten Lelystad krijgen zeilopleiding van profs

- Advertentie -

Delen

Schipper Sven Timman van de 3-mastklipper Ambiance en Sylvalin (‘Zippi’) Rinnen van de 2-mastklipper Allure gaan (een deel van) de zeilopleiding van de zeekadetten en het kader van het Zeekadetkorps Lelystad verzorgen. Daarmee zijn zij partner geworden van het jongste zeekadetkorps van Nederland.

Het bestuur en de leiding van ZKK Lelystad zijn “bijzonder blij met dit aanbod dat in grote dank is aanvaard”. De bijzondere praktijkopleiding gaat als vast onderdeel deel uitmaken van het jaarprogramma van het Zeekadetkorps Lelystad.

 

Leren zeilen

Voor de zeekadetten van het Lelystadse korps betekent dit dat zij in ieder geval in de maand november, maar wellicht ook in april, tweedaagse zeiltochten maken met de 3-mastklipper Ambiance. Voorzitter Tony Merkelbach: “Dit is een fantastische kans voor jongens en meisjes in Lelystad om te leren zeilen op grote charterschepen zoals die bij ons in de Bataviahaven liggen. Natuurlijk sluit het aan bij de doelstellingen van ons korps: jongens en meisjes de kans bieden hun talenten en mogelijkheden te ontdekken.”

Bestuurslid Paul van Kerkhof vult aan: “Onze zeekadetten leren zeilen in de verschillende boten die het ZKK Lelystad heeft. We komen iedere zaterdag bij elkaar en dan kunnen ze lekker aan de gang met de vletten en andere kleine bootjes. Maar een echt lesprogramma op een 3-mast klipper als de Ambiance is van een heel andere orde! We gaan daar een heel mooi traject van maken.”

Schipper Sven Timman van de Ambiance: “Het is natuurlijk voor ons zelf vooral erg leuk iets dat je zelf graag doet op jonge mensen, over te brengen.”

“Op voorstel van Sven en Zippi zullen het volledige weekenden zijn waarbij ze ook aan boord slapen. Ze gaan ook echt een tocht maken waarbij ze zelf het schip, onder deskundige leiding, varen. Dus ook navigeren komt daar bij aan de orde.”

 

De weg naar het water

Sven Timman en Zippe Rinnen zijn zelf misschien nog wel het enthousiastst. Schipper Sven: “Wij varen het hele seizoen met groepen van kinderen van scholen. Dus we zijn wel wat gewend. Wij vinden het eigenlijk zelf ook wel heel erg leuk op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van de Lelystadse zeekadetten.”

“De vraag naar mensen is ook in onze sector erg groot. Dus zijn wij blij met initiatieven als het Zeekadetkorps Lelystad dat jongeren helpt, zoals ze dat zeggen, de weg naar het water te vinden. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Maar los daarvan: het is natuurlijk voor ons zelf vooral erg leuk iets dat je zelf heel graag doet op anderen, in dit geval jonge mensen, over te brengen.”

 

Waterkant

Schipper Zippi Rinnen van de Allure: “Wij vinden het heel gaaf om dit te doen en een bijdrage te leveren aan het Zeekadetkorps in Lelystad.”

Tony Merkelbach is vooral erg blij dat het Zeekadetkorps Lelystad hiermee het programma-aanbod voor de leden met een bijzonder en aantrekkelijk onderdeel kan uitbreiden. “We willen heel graag de stad meer verbinden met de ‘waterkant’. In ons geval via de jeugd. Voor alle Lelystadse jongens en meisjes een unieke kans, denken wij. Dit maakt straks dus gewoon deel uit van ons opleidingsprogramma. Hoe geweldig is dat!”

Zaterdag 9 maart is de eerste bijeenkomst van het Zeekadetkorps Lelystad in de Bataviahaven en op de werf van Batavialand. Er zijn nog plaatsen voor jongens en meisjes van 11 tot 18 jaar beschikbaar. Daarnaast zoekt het ZKK Lelystad nog mensen die als leiding (onderofficieren en officieren) het korps willen versterken. Kijk op www.zeekadetkorpslelystad.nlvoor informatie en aanmeldingen.

foto boven: De 3-mastklipper Ambiance, hier zeilend voor de kust van Lelystad, wordt een van de opleidingsschepen van het Zeekadetkorps Lelystad.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -