- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAlfa Laval sluit zich aan bij 'Getting to Zero Coalition'

Alfa Laval sluit zich aan bij ‘Getting to Zero Coalition’

- Advertentie -

Delen

Alfa Laval heeft zich aangesloten bij de Getting to Zero Coalition. “Het stoppen van de klimaatverandering is niet alleen de grootste uitdaging waar onze generatie mee te maken heeft, maar ook een plicht die we hebben ten opzichte van de komende generaties”, aldus Sameer Kalra, president van Alfa Laval Marine Division.

De Getting to Zero Coalition, die op 23 september 2019 werd opgericht tijdens de klimaattop van de Verenigde Naties in New York, is een samenwerkingsverband dat zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan door vóór 2030 met emissievrije schepen te gaan varen. AlfaLaval ontwikkelt en produceert onder meer scrubbers en andere systemen om uitlaatgassen te monitoren en verminderen.

Emissievrije schepen

“Overal ter wereld vinden zeevaartactiviteiten plaats; de hele industrie moet dan ook samenwerken om het wereldwijde probleem van de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken. Samen kunnen – en zullen – we een positieve verandering inzetten”, zegt Kalra. Om de uitstoot van broeikasgassen door schepen radicaal terug te dringen, zijn technisch haalbare en commercieel rendabele emissievrije schepen nodig. Aangezien schepen een levensduur hebben van minstens twintig jaar, moeten deze vaartuigen vanaf 2030 in de wereldwijde vloot worden opgenomen om in 2050 de IMO-doelstelling van een afname met 50 procent te behalen.

Alfa Laval geeft aan vastbesloten te zijn om er een succes van te maken. Alfa Laval is actief op het gebied van energie, voeding, water en scheepvaart en zet zijn expertise, producten en service in voor uiteenlopende sectoren in circa honderd landen.

Alfa Laval’s innovatieve technologieën zijn gericht op het zuiveren, raffineren en hergebruiken van materiaal. Ze dragen bij tot een hogere energie-efficiëntie, verbeterde warmteterugwinning, verantwoord gebruik van natuurlijke bronnen, een betere waterbehandeling en lagere emissies.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -