- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremmingen door werk aan Wilhelminasluis

Stremmingen door werk aan Wilhelminasluis

- Advertentie -

Delen

De werkzaamheden aan de Wilhelminasluis in Zaandam veroorzaken stremming voor de scheepvaart. Het sluizencomplex, inclusief de Groote sluis, in Zaandam is van 6 april tot en met 31 mei 2020 volledig gestremd. Voor de beroepsvaart is de sluis tot en met 5 april al beperkt toegankelijk.

Provincie Noord-Holland vernieuwt de Wilhelminasluis omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de huidige scheepvaart. Bovendien verkeert het kunstwerk in slechte staat.

Omvaren

Tijdens de volledige stremming moet de beroepsvaart en de recreatievaart gebruik maken van alternatieve routes, namelijk via de Nauernasche Vaart of via het Noordhollandsch kanaal via Purmerend of het Noordhollandsch Kanaal via Den Helder.

Tot en met 5 april wordt er gewerkt met bloktijden. Op werkdagen van 6.00 tot 8.00 uur, 12.00 tot 14.30 uur en van 18.30 tot 22.00 uur kan de beroeps- en recreatievaart (met een maximale afmeting van 86 x 9,50 x 2,80 meter) de sluis passeren. Na de volledige scheepvaartstremming wordt extra ruimte gecreëerd zodat vanaf 1 juni weer klasse Va door de sluis kan.

De nieuwe sluis wordt 156 meter lang, 14 meter breed en 4,7 meter diep.  Grote binnenvaartschepen van CEMT klasse Va kunnen de sluis in de toekomst makkelijker en sneller passeren. Het schutproces verloopt door de moderne rechte vorm efficiënter. Bovendien kunnen de grootste schepen door de diepte van de nieuwe sluis voortaan vol beladen door de sluis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -