Multi Cat 1908 SD als ‘Zwitsers zakmes’ voor Bohlen & Doyen Bau

0
Multi Cat 1908 SD Scholle klaar voor het grote werk.

Slechts een maand na de ondertekening van het contract heeft Damen een nieuwe Multi Cat 1908 SD geleverd aan het Duitse bouwbedrijf voor energie-infrastructuur Bohlen & Doyen Bau GmbH.

De 19,4 meter lange Multi Cat Scholle is voor een meerjarig project ter ondersteuning van netbeheerder TenneT op zijn offshore netaansluitingssystemen op de Noordzee. De Multi Cat zal worden gebruikt voor een breed scala aan ondersteunende taken in de kustwateren van Duitsland, waaronder het duwen en trekken van pontons, het leveren van brandstof en water, het vervoeren van uitrusting en personeel van en naar de werkgebieden, en het gebruik van de kraan. Dankzij de minimale diepgang van slechts één meter kan het water bereiken waar maar heel weinig andere schepen veilig kunnen komen. Niet voor niets staan ​​de Multi Cats van Damen bekend als de Zwitserse zakmessen van de werkbootwereld.

Duitse vlag

De onder Duitse vlag varende Multi Cat 1908 SD is speciaal ontworpen om te opereren in ondiepe wateren, met een operationele diepgang tussen 1 en 1,2 meter. Naast de standaarduitvoering vroeg Bohlen & Doyen om een ​​trekhaak, een houten verschansing tussen de duwbogen en extra sjorpunten. Er is ook een koelradiator toegevoegd om de generator in staat te stellen stroom te leveren terwijl het schip op het strand ligt. Om het schip verder te optimaliseren voor zijn rol, is het uitgerust om Panolin GreenMarine biologisch afbreekbare hydraulische olie te gebruiken om in de Waddenzee te kunnen opereren.

De snelle levering was mogelijk doordat Damen Shipyards Hardinxveld een in serie geproduceerd schip op voorraad had, klaar voor levering na eventuele aanpassingen door de klant. Met de rompen vervaardigd bij Damen Shipyards Koźle in Polen, is het een 100% Europees gebouwd schip.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.