- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerkzaamheden in Westhaven en Sonthaven

Werkzaamheden in Westhaven en Sonthaven

- Advertentie -

Delen

Van 21 augustus 2023 tot 24 maart 2024 is een gebied in de Amsterdamse Westhaven en Sonthaven niet toegankelijk voor de scheepvaart. Dat meldt van Noordzee Kanaal Gebied.

Het gaat om de nautische ruimte van HES. Daar varen gewoonlijk sus ook geen schepen. De aangegeven vlakken zijn het werkgebied van de aannemer voor het aanbrengen van een nieuwe kademuur op de hoek van de Westhaven en Sonthaven. De aannemer komt hier met werkschepen om damwanden en buispalen te heien vanaf het water en op deze damwand een nieuwe deksloof op de kade aan te brengen. Ook wordt vanaf het water de verankering aangebracht.

Vanaf 22 september  is ook een deel van de Mercuriushaven voor scheepvaart afgesloten want dan gaat een andere aannemer de tweede fase van de boord-boordoverslag in de Mercuriushaven aanbrengen. Waar dan normaal schepen boord- boord overslag plegen, komen nu werkschepen van de aannemer buispalen en geleidewerken aanbrengen.

Op de bijgaande kaartjes is duidelijk waar het om gaat. Op kaartje 1 is aangegeven waar de scheepvaart verboden is van 21 augustus 06:00 uur tot 18 september 06:00 uur.

In het werkgebied aangemerkt als werkgebied II (zie kaartje 2) is dat het geval van 18 september 06:00 uur tot 24 maart 2024, of zoveel eerder als de werkzaamheden zijn afgerond.

De werkzaamheden worden in genoemde periode uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag van 06.30 uur tot en met 16.00 uur. De werkschepen betrokken bij dit project staan stand-by op VHF-kanaal 4.

Er liggen gele tonnen met topteken A1. Alleen schepen die materialen voor het project aanvoeren, zijn toegestaan daar te varen. Tijdens de werkzaamheden geldt een verbod op het veroorzaken van hinderlijke golfbeweging.

 

kaartje 1
kaartje 2

Deze tekst is op 23 augustus aangepast en aangevuld.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -