Aftellen naar Meanderkids

0

Om 09.00 uur klinkt zaterdag 15 juni het eerste fluitsignaal op het Meanderkids Voetbaltoernooi. Dik 300 schipperskinderen komen met hun vriendjes en vriendinnetjes van het internaat in actie. Aangevuld met de ouderteams doen er in totaal veertig zeventallen mee. Plezier hebben en presteren gaan die dag hand in hand. Die glimmende bekers zijn belangrijk, maar de olympische gedachte overheerst: meedoen is belangrijker dan winnen. Meanderkids is op de eerste plaats immers een gezellige dag, vol ontmoetingen met oude en nieuwe bekenden.

Vóórdat de teams voor hun eerste wedstrijd op het veld staan, hebben de organisatoren en de vrijwilligers er al flink wat werk op zitten. In de aanloop naar het toernooi én op de vrijdag en de vroege zaterdagochtend. Dat geldt zowel voor de betrokkenen uit de binnenvaart als de helpers van de Rotterdamse voetbalvereniging VVOR, waar het evenement wederom plaatsvindt.

Vlaggen

Meanderkids-voorzitter Remy van Neijenhoff is ook blij met het weer toegenomen aantal varende ondernemers dat het evenement dit jaar financieel ondersteunt. “Het toont aan dat mensen Meanderkids belangrijk vinden… Dat hun kinderen en anderen samen kunnen sporten en dat men het zelf ook gezellig vindt.”

Hij maakt van de gelegenheid een oproep te doen: “Hijs de Meanderkids-vlag aan boord. We sturen alle sponsors een vlag. Dit jaar zie ik er tijdens het varen minder dan voorheen. Terwijl het er juist meer zouden moeten zijn. Als we hem nu allemaal ophangen, kan iedereen door die groene vlaggen zien dat het Meanderkids-toernooi er weer aan komt.”

Bestuur

Het bestuur bestaat naast Remy van Neijenhoff (ms Ingona) uit Karel Jan van de Pol (ms Gambler), Cor Klein (ms Oriana) en Jeroen van der Klei (ms Amigos). Hun echtgenotes werken trouwens even hard mee.

Jeroen van der Klei en zijn vrouw Nathalie zijn nieuw. Ze volgden Jan Willem en Marella Visser (ms Catharina) op, die al sinds de start voor Meanderkids in touw waren. “Door drukte moesten ze stoppen”, vertelt Remy. “We zijn blij dat Jeroen en Nathalie ons in hun plaats zijn komen versterken. Ze hadden vorig jaar al proefgedraaid en dat is kennelijk bevallen. Ook van onze kant.”

Voor Cor en Jeanet Klein wordt de komende editie de laatste in het bestuur. Ze gaan er dit jaar extra van genieten, zo hebben ze zich voorgenomen.

Stichting Vaarwens

Die vlieger gaat eigenlijk voor iedereen op. Er is 15 juni weer een ruim aanbod aan activiteiten, eten en drinken. Rondom de voetbalvelden is van alles te beleven: op het horecaplein, de springkussens en kraampjes en ook de gratis suikerspin en het ijsje voor de kinderen zijn weer geregeld. Met dank aan de sponsors.

Nieuw dit jaar is het goede doel van de poffertjeskraam. De opbrengst is bestemd voor Stichting Vaarwens. Die biedt terminaal zieke mensen de mogelijkheid nog een laatste keer het water op te gaan. Ook veel oud-schippers maken daarvan gebruik.

Er wordt gespeeld in de vaste categorieën: gemengd 6-11 jaar, jongens 11-15 jaar, jongens 15-18 jaar, meisjes 11-15 jaar, meisjes 15-18 jaar, vaders en moeders. Net als voorgaande jaren spelen de teams in 7-tallen en op een half veld. De eerste wedstrijden beginnen om 09.00 uur. De finales starten rond 15.00 uur. Deze keer zijn die
achter elkaar, op het hoofdveld. Zodoende hoeft niemand een finale van zijn (klein)kind, vriend of mede-internaatsbewoner te missen.

Kijk voor het programma, het speelschema en de route op www.meanderkids.nl.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.