9 februari: Belevenisdag bij Nova College Maritiem

0
(foto Nova College)

De mbo-opleidingen voor de binnenvaart en de zeevaart houden op zaterdag 9 februari een Belevenisdag op de vestigingen van Nova College Maritiem in Harlingen en IJmuiden/Velsen. Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 14.00 uur.

Er is voor de bezoekers van alles te doen op de Belevenisdag. Bedrijven uit de maritieme sector presenteren zich als mogelijke werkgever en als stagebedrijf. In de praktijklokalen kan het publiek niet alleen zien wat de technische vakken in de opleidingen inhouden, met kleine opdrachten kan men zelf ook ervaren hoe je leert in deze opleidingen. Wie virtueel het water op wil, kan op de brug van de simulatoren een schip besturen zonder brokken te maken.

Docenten geven voorlichting over de opleidingen en studenten vertellen over hun ervaringen op school en op stage. Bezoekers kunnen natuurlijk al hun vragen stellen aan de docenten en studenten.

 

Brandoefening

Een bezoek aan de vestiging in IJmuiden is goed te combineren met een kijkje bij de brandoefenlocatie in Velsen Zuid. Daar is te zien wat studenten tijdens de opleiding leren over veiligheid aan boord. Brandjes blussen is hier natuurlijk aan de orde van de dag; het is heel bijzonder om te zien wat daar allemaal bij komt kijken.

Bezoekers zijn welkom op de vestigingen:
– Harlingen, Almenumerweg 1: 10.00 – 15.00 uur
– IJmuiden, Kanaalstraat 7: 10.00 – 14.00 uur
– Velsen Zuid, Amsterdamseweg 12: 10.00 – 14.00 uur

Kijk voor meer informatie op www.novacollege.nl/maritiem.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.