- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws77 boetes voor recreatievaart op de Maas

77 boetes voor recreatievaart op de Maas

- Advertentie -

Delen

Afgelopen Pinksterweekend controleerde Rijkswaterstaat samen met de politie op de Maas op de naleving van vaarregels door recreatievaarders. Doel was ook om ongewenst gedrag op het water aan te pakken.

Er werden 77 processen-verbaal uitgeschreven. Snelvaren en het niet dragen van een dodemanskoord waren de meest geziene overtredingen.

Drukker op het water

In de afgelopen jaren is de roep om strengere handhaving op de Maas steeds luider geworden, weet mobiel verkeersleider Joost Jansen. Hij vaart al dertien jaar op de Maas namens Rijkswaterstaat en was één van de initiatiefnemers van de handhavingsactie. “We zien het steeds drukker worden op het water. En dat snap ik, want varen is het mooiste wat er is. Maar het is wel belangrijk dat iedereen de vaarregels goed kent.”

“Tijdens het weekend hebben we daarom actief toegezien op de vaarregels en ingegrepen bij gevaarlijk en hinderlijk gedrag. Ons doel is om een dagje op het water veilig te maken voor alle waterliefhebbers en een omgeving te creëren waarin iedereen ongestoord van het water kan genieten” aldus Jansen.

Vaarregels

De actie volgde op het recente nieuws dat steeds meer Nederlanders genieten van varen, maar zich ook ergeren aan asociaal gedrag op het water. Met het oog op de groeiende populariteit van watersport is het volgens Rijkswaterstaat van cruciaal belang om veiligheid en respect op het water te waarborgen.

Naast hun controlewerk gaven de mobiel verkeersleiders ook voorlichting over veilig gedrag op het water en de mogelijke risico’s van roekeloos varen. Door bewustwording te vergroten en positieve gedragsverandering te stimuleren, willen ze ongelukken en ergernissen voorkomen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -