- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsScouting krijgt ecovlet

Scouting krijgt ecovlet

- Advertentie -

Delen

Zaterdag 24 juni ontving Scouting Nederland een nieuwe ecovlet uit handen van burgemeester Gorter van Zeewolde. De zeilboot van gerecycled plastic werd op het Nuldernauw meteen getest door de waterscouts.

Gemeente Zeewolde schonk de ecovlet. Het is de derde ecovlet in de Nederlandse wateren.

Lichter

De ecovlet heeft verschillende verbeteringen ten opzichte van de traditionele stalen lelievlet waar de waterscouts normaal mee zeilen. De ecovlet is een stuk lichter dan de traditionele stalen lelievlet en daardoor ligt hij een stuk minder diep in het water.

Ook qua onderhoud is de ecovlet een vooruitgang. Hij heeft geen verflaag nodig en is daarmee onderhoudsarm en beter voor het milieu.

Natuur en milieu

Scouting Nederland wil bijdragen bij aan een betere wereld en leert leden verantwoordelijkheid te dragen voor zichzelf en hun omgeving. Veel van de activiteiten zijn buiten in de natuur.

En dat willen scouts in de toekomst graag blijven doen. Er staan bij de Scoutinggroepen regelmatig activiteiten op het programma die te maken hebben met bewustzijn voor natuur en milieu. Zoals een opschoondag, bomenplantdag of een bezoek aan een waterschap.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -