- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZuidelijke duwvaartsluis Krammersluizen doet het weer

Zuidelijke duwvaartsluis Krammersluizen doet het weer

- Advertentie -

Delen

De zuidelijke duwvaartsluis van de Krammersluizen is weer beschikbaar voor de scheepvaart. Hij was sinds 28 maart gestremd door een vastzittende sluisdeur.

Uit onderzoek naar de oorzaak van de vastzittende sluisdeur bleek dat de onderrolwagen moest worden vervangen. Dat is vorige week gebeurd met behulp van een kraanschip.

Onderrolwagen

“Om de onderrolwagen van de sluisdeur te kunnen vervangen hebben we de sluisdeur uitgehesen door middel van een speciale bok”, blikt Rijkswaterstaat terug. “De reserve onderrolwagen is vervolgens met behulp van een ponton onder de sluisdeur gemanoeuvreerd, waarna deze kon worden bevestigd. Vervolgens is de deur terug op zijn plaats gehesen, in het geheel aangesloten en gereed gemaakt voor gebruik. De defecte onderrolwagen wordt gereviseerd voor toekomstig gebruik.”

Onderhoudsplanning

Rijkswaterstaat heeft de onderhoudsplanning aangepast om de schutcapaciteit zoveel mogelijk op peil te houden. “Kort na de stremming waren de wachttijden fors. In de weken erna liepen die terug.”

Tijdens de stremmingsperiode zijn ook aandrukcilinders in de zuidelijke duwvaartsluis vervangen. Dit onderhoud stond oorspronkelijk later dit jaar ingepland, maar is naar voren gehaald, zodat dan minder hinder is.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -