- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEindelijk: we mogen weer! Maritime Industry start vandaag

Eindelijk: we mogen weer! Maritime Industry start vandaag

- Advertentie -

Delen

Het aftellen naar Maritime Industry zit erop. Vandaag begint de beurs. Door corona twee jaar later dan de bedoeling was, dus het is niet vreemd dat er reikhalzend naar uitgekeken is. De populaire beurs in Evenementenhal Gorinchem is tot en met donderdag (19 mei).

Lockdown en coronamaatregelen zijn (voorlopig?) verleden tijd. Bezoekers kunnen dus zonder mondkapje, zonder test- of vaccinatiebewijs én zonder anderhalve meter afstand de stands, horecapunten, symposia en de stands bezoeken. Het belooft ouderwets gezellig te worden.

De hoogste tijd

“Het geduld van onze exposanten, partners, bezoekers en onszelf is behoorlijk op de proef gesteld”, zegt Malou Weststrate namens de organisatie. “De laatste editie van Maritime Industry dateert alweer uit 2019. Vanwege welbekende redenen moesten we de beurs meerdere keren verplaatsen, maar gelukkig ligt deze periode nu achter ons.”

“Het is de hoogste tijd om weer samen te komen, elkaar fysiek te ontmoeten en vooruit te kijken. We proeven in gesprekken dat de behoefte om elkaar weer live op de vakbeurs te zien groter dan ooit is. Maritime Industry was al jarenlang vaste prik in mei voor de sector. We zijn blij dat we die traditie weer kunnen gaan oppakken en een podium kunnen geven aan de nieuwste innovaties. De maritieme sector heeft allesbehalve stilgezeten.”

Transformatie

Inhoudelijk draait de beurs dit jaar om de toekomst. ‘Het roer gaat om’ luit het thema van de beurs. ‘Transformatie in de binnenvaart’ is de ondertitel, en daarmee is niets te veel gezegd: de ontwikkelingen gaan razendsnel.

Dat is merkbaar bij de exposanten, die de nieuwste technische ontwikkelingen, producten en diensten tonen. Ook tijdens de bijeenkomsten van onder meer EICB en Platform Zero Incidents. En in het Kennistheater van beursorganisator Maritime Industry zelf, waaraan diverse deskundigen uit de sector meewerken. Daar komen onder meer actuele onderwerpen als digitalisering, emissie-eisen en modal shift aan de orde.


Openingstijden

dinsdag 17 mei           13.00 – 21.00 uur
woensdag 18 mei        13.00 – 21.00 uur
donderdag 19 mei       13.00 – 21.00 uur

Evenementenhal Gorinchem
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem


Next Level

Eindelijk kan ook de volledig vernieuwde bovenverdieping, met de veelzeggende naam Next Level, worden gebruikt. Daar is 5.800 vierkante meter aan extra beursruimte gecreëerd. Evenementenhal Gorinchem had al vóór corona geïnvesteerd in Next Level, maar bezoekers en exposanten van Maritime Industry hebben de vernieuwde etage nog niet gezien. Vooral daar komt de toekomst van de binnenvaart aan bod, met exposanten op het gebied van autonoom varen, alternatieve brandstoffen, elektrisch varen en andere innovaties in de maritieme sector. Daar bevindt zich ook de congreszaal met het Kennistheater.

Kijk op www.maritime-industry.nl voor meer informatie en regel daar je gratis toegangskaarten.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -