Zeekadetten zoeken ambassadeurs

0

Zeekadetkorps Nederland zoekt ambassadeurs: bedrijven en instellingen die producten, diensten en kennis beschikbaar willen stellen. De twintig Zeekadetkorpsen in Nederland kunnen niet succesvol zijn zonder de steun van het maritieme bedrijfsleven. “Met name het in goede conditie én in de vaart houden van de 20 korpsschepen en van de zeil- en motorvaartuigen is een flinke uitdaging, naast het continu actualiseren van de diverse opleidings- en trainingspakketten.”

Op 15 oktober bestaat Zeekadetkorps Nederland 65 jaar. Het roept bedrijven en instellingen op ‘Ambassadeur van het Zeekadetkorps Nederland’ te worden. Die nieuwe titel is woensdag 7 oktober bekendgemaakt tijdens een webinar van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders.

Gesloten beurzen

“U levert met uw bedrijf diensten en producten aan de maritieme sector”, richt Zeekadetkorps Neerland zich tot ondernemers uit de maritieme maakindustrie. “Dat kan zijn de zeevaart, de binnenvaart, de Koninklijke Marine of welke nautische bedrijfstak dan ook. Binnen uw onderneming is ook vakkennis aanwezig die voor een Zeekadetkorps van belang kan zijn. Wat voor u, uw bedrijf of uw medewerkers een ‘fluitje van een cent’ is, kan voor een lokaal Zeekadetkorps van groot belang zijn.”

Het hoofdbestuur van Zeekadetkorps Nederland wil graag vraag en aanbod bij elkaar brengen en ook vragen die voor alle Zeekadetkorpsen relevant zijn, zoals veiligheidszaken aan boord van de schepen, in eerste instantie uitzetten onder de Ambassadeurs. In beginsel is er sprake van een wederdienst met gesloten beurzen.

Instroom

Met het ambassadeurschap draagt een bedrijf bij aan de missie van Zeekadetkorps Nederland: “Het Zeekadetkorps Nederland is een maatschappelijk relevante organisatie die jongeren helpt hun weg naar een maritieme opleiding of arbeidsplaats te vinden. Wij bieden aan boord van onze schepen daarvoor een uitdagende, gestructureerde en veilige omgeving, waarin jongeren door praktische opleidingen de kans krijgen hun talenten en competenties te ontwikkelen op basis van hun persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden.”

Hoe succesvoller de Zeekadetkorpsen in Nederland zijn, hoe meer talentvolle jongeren zullen doorstromen naar de maritieme en nautische arbeidsmarkt en -opleidingen, zo is het idee. Dat is in het belang van het bedrijfsleven.

Zeekadetten en oud-zeekadetten zijn in de sector graag geziene jonge werknemers omdat ze weten én ervaren hebben hoe het er aan boord van een schip aan toegaat. Daarbij hebben zij in hun tijd als Zeekadet kennis opgedaan van techniek, logistiek, zeemanschap, navigatie en scheepsonderhoud.

Ambassadeursdag

Zeekadetkorps Nederland zal voortaan jaarlijks aan boord van een of meerdere van de korpsschepen de Ambassadeursdag organiseren, zodat de ambassadeurs minimaal een keer per jaar zelf kunnen ervaren hoe het er bij Zeekadetten aan toe gaat. Ambassadeurs ontvangen ook uitnodigingen voor relatiebijeenkomsten tijdens grote evenementen als de Wereldhavendagen, Sail Amsterdam, Sail Den Helder en andere nautische evenementen zoals bijvoorbeeld de HISWA te Water en de Dag van de Binnenvaart.

Meer informatie en een aanmeldingsformulier zijn te vinden op www.zkk.nl.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.