- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNOVA College en Zeekadetkorps Nederland slaan handen ineen

NOVA College en Zeekadetkorps Nederland slaan handen ineen

- Advertentie -

Delen

Nova College Scheepvaart en Zeekadetkorps Nederland gaan samenwerken. Tijdens een bijeenkomst bij het Nova College Scheepvaart in IJmuiden is daarvoor een 3-jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het eerste uitvloeisel zijn Inspiratiedagen op zaterdag 29 januari en zaterdag 12 februari: dan bezoeken in totaal circa 350 zeekadetten het Nova College Scheepvaart in IJmuiden.

Zeekadetkorps Nederland (ZKK NL) telt negentien korpsen verspreid over Nederland. Allemaal hebben ze zich voor de Inspiratiedag aangemeld. Het aantal van 350 zeekadetten, plus begeleiders, maakte dat de Inspiratiedag over twee dagen wordt verdeeld.

Chris van Doorn, bestuurslid Opleidingen van ZKK NL, toonde zich bij de ondertekening op 8 november een tevreden man: “Opleidingen zijn een belangrijk deel van het programma van onze zeekadetten. Immers, wij willen ze voorbereiden op een baan of opleiding in de scheepvaart; dat staat niet voor niets in onze missie. Maar dat de belangstelling voor de Inspiratiedag zo groot zou zijn, overtreft onze verwachtingen. We splitsen nu op in twee groepen zodat iedere zeekadet en kaderlid volledig aan het aangeboden praktische programma kan deelnemen.”

Carrière in de scheepvaart

Ook op het Nova College Scheepvaart (NCS) is men blij verrast met de grote belangstelling: “De leden van Zeekadetkorps Nederland zijn voor ons een heel interessante groep jongeren. Immers, zij oriënteren zich al op een beroep of opleiding in de scheepvaartsector. Wij zijn dan ook blij met een Inspiratiedag deze jongens en meisjes op onze school te mogen verwelkomen”, aldus programmamanager Patrick Randel.

De school biedt de Zeekadetten tijdens de Inspiratiedag een actief en attractief programma. Randel: “Wij hebben faciliteiten in huis die voor deze doelgroep meer dan interessant zijn. Daarnaast werken we voor het programma samen met enkele van onze partners, zoals de KNRM en het Loodswezen. In ons gebouw kunnen ze ervaring opdoen in onze verschillende simulatoren, zich verdiepen in scheepstechnieken en als de omstandigheden het toelaten ook in onderdelen van de scheepsbeveiliging. Vanzelfsprekend krijgen ze ook meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden voor hen in de scheepvaart.”

Instroom

Het NCS en ZKK NL zijn blij elkaar op deze wijze te hebben gevonden. Beide partijen leveren vanuit hun eigen doelstellingen een bijdrage aan de invulling van de samenwerking. Randel: “Deze inspiratiedag is een eerste uitvoering van deze samenwerking. Samen zullen we er de komende jaren verdere invulling geven aan. Wat ons betreft spelen zowel onze vestiging in IJmuiden als die in Harlingen daarin een prominente rol. Er is veel vraag naar jonge, goed opgeleide mensen in de scheepvaart. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze samenwerking een belangrijke bijdrage zullen leveren aan die verbeterde instroom in zowel de binnenvaart als de zeevaart.”

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -