Elsto: van noodreparatie tot nieuwstaat

0
(foto Elsto Services)

Elsto Services is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van elektrische en mechanische aandrijf- en besturingssystemen en componenten. MRO is één van de pijlers. Met deze discipline heeft Elsto de mogelijkheid om oude roterende aandrijvingen in een handomdraai terug te brengen in nieuwstaat of om ter plaatse een spoedreparatie uit te voeren.

Uitgangspunt is in alle gevallen dat de stilstandtijd van de installatie tot een minimum wordt beperkt. Afhankelijk van het soort project kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd in de werkplaatsen bij Elsto Services in Weert of Voorhout, maar ook kan technische ondersteuning worden geboden op locatie.

Elektromotoren

Bij werkplaatsondersteuning wordt direct na binnenkomst van de defecte aandrijving een mechanische ‘intest’ uitgevoerd om te controleren of de as- en lagerpassingen nog conform de fabrieksspecificaties zijn. Elektromotoren ondergaan ook een elektrische ‘intest’ (van een eenvoudige weerstands- en isolatiemeting tot een surge-test).

Voor het zo efficiënt mogelijk uitvoeren van revisies beschikt Elsto Services over een omvangrijke voorraad lagers, afdichtingen en smeermiddelen. Op aanvraag kunnen complete voorraden van klanten in opslag worden genomen bij (motormanagementsysteem) of er kan een consignatievoorraad bij de klant worden neergelegd. Tevens kan voor de totale reservevoorraad van een bedrijf een totaalplan worden opgesteld, met goede afspraken over beschikbaarheid van de componenten en de kwaliteit van de op voorraad zijnde werkstukken.

CE-markering

Indien componenten niet meer op de markt verkrijgbaar zijn, dan kan Elsto Services deze in hun eigen machinefabriek laten vervaardigen, al dan niet met hulp van externe verspaningsspecialisten. Ook kan op verzoek een nullast- of vollasttest worden uitgevoerd op de eigen proefopstellingen van de Stokvis Groep.

Elke gereviseerde unit wordt na afloop, voor uitlevering, voorzien van een nieuwe industriële laklaag. Omdat bij een revisie altijd wordt gewerkt binnen de fabrieksspecificaties, blijven de CE-markeringen in alle gevallen gehandhaafd.

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.