- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeekadetten doen inspiratie op bij Nova Scheepvaart College

Zeekadetten doen inspiratie op bij Nova Scheepvaart College

- Advertentie -

Delen

Zeekadetten en kaderleden van zeven Zeekadetkorpsen waren zaterdag 12 februari op bezoek bij het Nova Scheepvaart College in IJmuiden. De Inspiratiedag maakt deel uit van de praktijk- en beroepsoriëntatie voor zeekadetten (en kaderleden) van Zeekadetkorps Nederland.

De Inspiratiedag is de eerste activiteit die voortkomt uit de vorige jaar gesloten samenwerkingsovereenkomst tussen het Nova Scheepvaart College en Zeekadetkorps Nederland.

Nautisch beroep

Tijdens hun lidmaatschap van het zeekadetkorps krijgen de zeekadetten alle gelegenheid zich voor te bereiden op een beroep in de maritieme sector. Hoewel ook bij deze jeugdvereniging plezier en een leuke vrijetijdsbesteding voorop staat, volgen de leden gedurende hun tijd als zeekadet ook praktische trainingen en opleidingen. Zoals de techniek in de machinekamer, onderhoud van het schip, roeien en zeilen, schiemannen en sturen en navigeren. Ongeveer 50 procent van de Zeekadetten stroomt uiteindelijk door naar een maritieme opleiding of een beroep in de scheepvaartsector.


(foto Zeekadettenkorps Nederland)

Branden blussen

Zaterdag 12 februari bezochten zeven Zeekadetkorpsen uit Nederland het Nova Scheepvaart College in IJmuiden. Het programma was zeer divers en afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen. De allerjongste zeekadetten bouwden onder leiding van een docent een eigen bootje. Iets oudere zeekadetten leefden zich uit (en in) achter de verschillende scheepssimulatoren. Daarmee bestuurden zij reddingboten, grote containerschepen en binnenvaartschepen. Enkele zeekadetten voeren zaterdag zodoende voor het eerst van hun leven de haven van Sidney in Australië binnen. De oudere zeekadetten hebben branden geblust, gewonden verbonden en zich helemaal uitgeleefd in de scheepsbeveiliging.

Over een paar weken gaan de overige zeekadetkorpsen in Nederland naar IJmuiden voor zo’n zelfde Inspiratiedag. Volgens de deelnemers van afgelopen zaterdag is de dag zeker voor herhaling vatbaar.

(foto Zeekadettenkorps Nederland)

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -