- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWeserbond stuurt container op jubileumreis

Weserbond stuurt container op jubileumreis

- Advertentie -

Delen

Naar aanleiding van zijn 100-jarig bestaan heeft de Duitse Weserbund hét symbool voor verbondenheid tussen regio’s en mensen wereldwijd op reis gestuurd: een container.

Sinds de oprichting in 1921 ondersteunt de Weserbund de economische ontwikkeling in de Weser-regio. De organisatie zet zich onder meer in voor goederenvervoer via de Weser. Dit om de CO2-uitstoot van de transportsector te verlagen en de weginfrastructuur in de regio te ontlasten.

Sneeuwwitte container

Om het jubileum te vieren, zette de Weserbund op 4 november in Minden een sneeuwwitte container aan boord van het binnenschip Dione. De reis voerde langs Hoya naar Bremerhaven en weer terug naar Bremen.

In Hoya verwelkomde een delegatie van de Weserbund en regionale bestuurders op 10 november het binnenschip. Weserbund-directeur Thomas Voigt noemde de container het symbool voor logistiek en transport, maar ook voor verbondenheid tussen landen, regio’s, steden en mensen. De leden van de Weserbund zijn particulieren, bedrijven, bonden en organisaties, steden, gemeenten en deelstaten.

Meer binnenvaart

Diverse bestuurders benadrukten bij de ontvangst in Hoya het belang van de binnenvaart en pleitten voor de verruiming van de Midden-Weser voor grotere binnenschepen. Binnenvaart is milieuvriendelijk, ontlast de wegen en kan tot een versnelling van transportketens leiden.

Vanuit Hoya voer de Dione naar Bremerhaven en Bremen, waar de container op 16 november voor het gemeentehuis werd neergezet in het kader van de ontvangst door de senaat.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -