Werkzaamheden aan Postbrug en Vlakebrug

0
(foto Beeldbank Rijkswaterstaat/Joop van Houdt)

Rijkswaterstaat werkt aan de Postbrug en Vlakebrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. Van 28 november tot en met 11 december wordt de besturing van de bruggen vernieuwd. Ze zullen daardoor in deze periode niet draaien voor de scheepvaart. Dat betekent een stremming voor de hoge vaart.

De vaarweg is wel gewoon beschikbaar voor schepen die onder de bruggen door kunnen varen. De brughoogte is N.A.P. + 10,5 meter onder het vaste deel. De doorvaarthoogte is afhankelijk van het getij.

Rijkswaterstaat adviseert de scheepvaart voor actuele doorvaarthoogtes een getijdetabel te raadplegen. Na de ombouw van de bruggen zijn er ook elektronische hoogteborden beschikbaar.

Van 12 tot en met 18 december worden de bruggen verder getest. Ze kunnen dan ook al weer open voor de hoge scheepvaart. Tijdens de spits wordt er niet getest.

 

Nieuwe bediening

De bruggen worden gemoderniseerd en krijgen nieuwe camera’s, lichtmasten, nieuwe besturing en een nieuwe bedieningsinterface. Vanaf 19 december stapt de bediening over op de nieuwe bediendesk. De bruggen zullen op termijn worden bediend vanuit de Nautische Centrale Neeltje Jans, maar voorlopig blijft de bediening nog in het gebouw op sluizencomplex Hansweert.

Over de Vlakespoorbrug is met Prorail afgesproken dat Rijkswaterstaat deze blijft bedienen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.